Spontán rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
douney
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A bulgurhoz
A paradicsomos szószhoz
-
41 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
13 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Az összeállításhoz
-
87g padlizsán21 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
363
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A bulgurhoz
A paradicsomos szószhoz
-
300g sűrített paradicsom246 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
77 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Az összeállításhoz
-
520g padlizsán124 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
2182
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A bulgurhoz
A paradicsomos szószhoz
-
13.3g sűrített paradicsom11 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
8.9g paradicsom2 kcal
-
1.3g szárított paradicsom3 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
Az összeállításhoz
-
23g padlizsán5 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.9g trappista sajt31 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
96
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1035.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 282.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 739 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 17964 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
363
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.8 g
Zsír
-
Összesen 68.4 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6212 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1722 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 774 mg
-
Foszfor 2155 mg
-
Nátrium 1439 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.4 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 1693.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1088 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 452 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 390 micro
-
β-karotin 4435 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 107782 micro
-
Lut-zea 1808 micro
Összesen
2182
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4773 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
A bulgurhoz
A paradicsomos szószhoz
-
30 dkg sűrített paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db paradicsom
-
3 dkg szárított paradicsom
-
1 tk rozmaring
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk oregánó
-
1 tk majoranna
-
1 csipet bors
-
3 gerezd fokhagyma
Az összeállításhoz
-
1 nagy db padlizsán
-
só ízlés szerint
-
20 dkg trappista sajt
-
1 közepes db paradicsom
-
1 csipet oregánó
Elkészítés
A bulgurhoz
- A padlizsánt kb. fél centis karikákra szeljük (aki nem szereti a héját, persze megpucolhatja előtte), egy tálba pakoljuk, megsózzuk, és állni hagyjuk.
- A bulgurt a rizshez hasonlóan felrakjuk főni.
- A paradicsompürét egy tálba öntjük, a hozzávalók közülfelszeleteljük, amit lehet, hozzáadjuk, és megfűszerezzük. Ha túl sűrű, öntünk hozzá egy kis vizet.
- Kinyomkodjuk a padlizsán levét, és lemossuk róla a sót.
- Az immár többnyirekihűlt bulgurhoz hozzákeverünkegytojást.
- Egy süthető edényt (esetemben jénait) kikenünk olívaolajjal, és belerétegezzük a bulgurt, rá a padlizsánt, aztán a szószt, és végül a durván lereszeltsajtot.
- A díszítőelemnek szánt paradicsomot karikákra szeljük, és szétterítjük a sajton, majd megszórjuk egy csipet oreganoval.
- 180°C-on előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6983
- Feltöltés dátuma: 2013. február 15.
Ajánló
A trappistát itt is helyettesíthetjük bármilyen más közepesen lágy sajttal, nálam most épp ez volt itthon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
douney
12 recept
Hűtő-ürítő spontán recept, az épp meg nem romló élelmiszerekből ezt sikerült összehoznom. A bulgur miatt elég laktató, és 10 részre igazságosan közepes adagokra szét lehet osztani, persze ha nagyobb étvágyú a család, a létszám csökken. :)