r
Nosalty Logó

Spongyabob szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spongyabob szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém, töltelék

Máz, vajkrém

Összesen 707 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém, töltelék

Máz, vajkrém

Összesen 7070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém, töltelék

Máz, vajkrém

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 707 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    341.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    949.9 g
  • Cukor
    770 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 7070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém, töltelék

Máz, vajkrém

Elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk, lisztezzük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a sóval, reszelt citromhéjjal és a porcukor egy részével.
  3. A fehérjébe rakjuk a citrom levét, és elkezdjük felverni. Amikor kezd habosodni, a maradék cukrot fokozatosan hozzáadjuk, és kemény habba verjük. Akkor jó, ha a habverőről már nem csöpög.
  4. A kemény habba belekeverjük a simára kevert cukros sárgáját, csak vigyázzunk, nehogy összetörjük a habot. Belehintjük a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk.
  5. Beleöntjük a tortaformába, és 20 percig sütjük (a sütőajtót nem nyitogatjuk!!!). Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskótánk megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, és pihentetjük.

Krém, töltelék

  1. Amíg a tortánk hűl, addig elkészítjük a krémet.
  2. A vaníliás pudingport a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és az 5 dl tejjel megfőzzük, majd kihűtjük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd ezután a pudinggal összedolgozzuk.
  4. Amikor a torta teljesen kihűlt félbevágjuk (én cérnával szoktam), és megtöltjük a krémmel.

Máz, vajkrém

  1. A margarint kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és mixerrel sűrű krémet keverünk (min 10 perc).
  2. 6 részre osztjuk a krémet, és beszínezzük őket.
  3. A képen látható módon a tortára kenjük a mázat. Habzsákba is lehet tölteni, és csillagcsővel a tortára nyomni. Figyeljük a máz elosztására színezésnél, ahogy látható, kék színből nem kell olyan sok, mint pl sárgából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4832
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát kisfiam 6. születésnapjára készítettem, nagy sikert aratott, mivel akkoriban Spongyabob volt a nagy kedvenc :) Szerencsére találtam tortaformát, így nem kellett farigcsálni. De egy egyszerű kocka alakú tortaformában is meg lehet sütni, ez már fantázia kérdése...

Hozzávalók

Piskóta

Krém, töltelék

Máz, vajkrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...