Spongyabob szülinapi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krém, töltelék
Máz, vajkrém
-
13g margarin90 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
4 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
707
kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém, töltelék
-
343 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
Máz, vajkrém
-
125g margarin896 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
7070
kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
15.1g tojás19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém, töltelék
-
4.1g vaníliás pudingpor16 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
22.9g tej13 kcal
-
11.5g margarin82 kcal
-
13.8g porcukor53 kcal
Máz, vajkrém
-
5.7g margarin41 kcal
-
11.5g porcukor44 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
324
kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
707
kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 341.5 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3934.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1213 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 1330 mg
-
Nátrium 1162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 949.9 g
-
Cukor 770 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 315.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3536 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 350 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 913 mg
-
Retinol - A vitamin: 3345 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2288 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1483 micro
Összesen
7070
kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
0.5 db citromhéj
-
6 púpozott ek porcukor
-
1 kk citromlé
-
6 púpozott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Krém, töltelék
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 ek cukor
-
5 dl tej
-
25 dkg margarin
-
30 dkg porcukor
Máz, vajkrém
-
125 g margarin
-
25 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek víz
Elkészítés
Piskóta
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk, lisztezzük.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a sóval, reszelt citromhéjjal és a porcukor egy részével.
- A fehérjébe rakjuk a citrom levét, és elkezdjük felverni. Amikor kezd habosodni, a maradék cukrot fokozatosan hozzáadjuk, és kemény habba verjük. Akkor jó, ha a habverőről már nem csöpög.
- A kemény habba belekeverjük a simára kevert cukros sárgáját, csak vigyázzunk, nehogy összetörjük a habot. Belehintjük a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk.
- Beleöntjük a tortaformába, és 20 percig sütjük (a sütőajtót nem nyitogatjuk!!!). Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskótánk megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, és pihentetjük.
Krém, töltelék
- Amíg a tortánk hűl, addig elkészítjük a krémet.
- A vaníliás pudingport a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és az 5 dl tejjel megfőzzük, majd kihűtjük.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd ezután a pudinggal összedolgozzuk.
- Amikor a torta teljesen kihűlt félbevágjuk (én cérnával szoktam), és megtöltjük a krémmel.
Máz, vajkrém
- A margarint kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és mixerrel sűrű krémet keverünk (min 10 perc).
- 6 részre osztjuk a krémet, és beszínezzük őket.
- A képen látható módon a tortára kenjük a mázat. Habzsákba is lehet tölteni, és csillagcsővel a tortára nyomni. Figyeljük a máz elosztására színezésnél, ahogy látható, kék színből nem kell olyan sok, mint pl sárgából.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4832
- Feltöltés dátuma: 2015. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát kisfiam 6. születésnapjára készítettem, nagy sikert aratott, mivel akkoriban Spongyabob volt a nagy kedvenc :) Szerencsére találtam tortaformát, így nem kellett farigcsálni. De egy egyszerű kocka alakú tortaformában is meg lehet sütni, ez már fantázia kérdése...