Spicces vargabéles
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
13g mazsola37 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g margarin45 kcal
-
25g spagetti tészta93 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
13g réteslap37 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
6g vaj45 kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g mazsola299 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
200g spagetti tészta742 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g réteslap295 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
50g vaj359 kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
4.8g mazsola14 kcal
-
4.8g fehérbor4 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g margarin17 kcal
-
9.6g spagetti tészta36 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
14.5g tejföl29 kcal
-
24.1g tehéntúró35 kcal
-
4.8g réteslap14 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 821.7 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163 g
Zsír
-
Összesen 281.6 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 1005 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6573.9 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 963 mg
-
Vas 1014 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 2189 mg
-
Nátrium 512 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 648.1 g
-
Cukor 347 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 877 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 618 micro
-
Kolin: 699 mg
-
Retinol - A vitamin: 1392 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 459 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.7 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
-
10 dkg mazsola
-
1 dl fehérbor
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
1 csipet só
-
5 dkg margarin
-
20 dkg spagetti tészta
-
4 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 teáskanál vaníliaaroma
-
3 dl tejföl
-
50 dkg tehéntúró
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 dkg vaj
Elkészítés
- Előző nap, de minimum néhány órával a sütés előtt a mazsolát beáztatjuk a borba.
- A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, jól kigyúrjuk, és sütőpapíron tepsi méretre (kb. 25x35 cm) nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
- Egy fazék sós vízben -kb. 3 liter- puhára főzzük a spagetti tésztát. (Törés nélkül beleállítva a vízbe, akkor kész a főzés, ha kézzel összenyomva kettészakad.)
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a 15 dkg porcukrot, a reszelt citrom héját, a mazsolát, vaníliát, a 3 dl tejfölt, majd ezt követően a ½ kg túrót.
- Egy réteslapot megkenünk olajjal, az olajozott részével felfele úgy helyezzük el az elősütött lapra, hogy túllógjon a tepsin. A másik lapot ellentétesen helyezzük, azaz a tepsi szélén körbe legyen réteslap.
- Ekkora már megfőtt a tészta. Leszűrés után egy tálban hozzákeverjük az 5 dkg vajat. Ha nem akar olvadni, a közepén hagyjuk a vajat, így elolvad.
- A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájából készített masszához, majd a tésztát is beletesszük, és az egészet keverő spatula és favilla segítségével jól összekeverjük.
- Ezt követően ráöntjük a tepsiben lévő réteslapokra, elegyengetjük, majd a tepsi széléről ráfordítjuk a lapokat. A lapok tetejét megkenjük olajjal, ráhelyezzük a következő réteslapot, aminek a tetejét szintén megkenjük olajjal, majd az utolsó réteslapot is erre helyezzük, a tetejét szintén megkenjük olajjal. Az a lényeg, hogy minden lap között legyen olaj.
- 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés mellett, kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sül. A sütőből kivéve 4-5 perc pihentetés után a tetejét megszórjuk porcukorral. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Jó étvágyat a finom sütihez!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2643
- Feltöltés dátuma: 2015. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az első találkozásom a Vargabélessel, egy üzemi konyha főételeként, nagyon nem nyerte meg tetszésemet, teljes mértékben elutasító voltam ezt követően. Történt egyszer, hogy nagyon sértőnek találta valaki a visszautasítást, ennek oldására megkóstoltam, és már nem is volt annyira rossz a cérnametélttel készült desszert, de úgy gondoltam, valami nem stimmel ezzel, szétnézve a receptek között találtam spagettiset, gondoltam, na majd én. Az első benyomás a családnál lelkesítő volt, egy két negatív megjegyzés ellenére, amit én építő kritikának fogtam fel. Tovább gondolva a dolgokat, került elő az aszúba áztatott mazsola, mely kicsit elbolondítja az egészet, kétfajta tészta az aljára stb., meg kell kóstolni és élvezni a különbséget. Barátaim, családom nem szereti kóstolgatni, Ők még egy szeletet kérnek, és nincs mit a hűtőbe tenni.