r
Nosalty Logó

Spicces vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spicces vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    281.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6573.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2189 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.1 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    877 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 5828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap, de minimum néhány órával a sütés előtt a mazsolát beáztatjuk a borba.
  2. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, jól kigyúrjuk, és sütőpapíron tepsi méretre (kb. 25x35 cm) nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
  3. Egy fazék sós vízben -kb. 3 liter- puhára főzzük a spagetti tésztát. (Törés nélkül beleállítva a vízbe, akkor kész a főzés, ha kézzel összenyomva kettészakad.)
  4. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a 15 dkg porcukrot, a reszelt citrom héját, a mazsolát, vaníliát, a 3 dl tejfölt, majd ezt követően a ½ kg túrót.
  5. Egy réteslapot megkenünk olajjal, az olajozott részével felfele úgy helyezzük el az elősütött lapra, hogy túllógjon a tepsin. A másik lapot ellentétesen helyezzük, azaz a tepsi szélén körbe legyen réteslap.
  6. Ekkora már megfőtt a tészta. Leszűrés után egy tálban hozzákeverjük az 5 dkg vajat. Ha nem akar olvadni, a közepén hagyjuk a vajat, így elolvad.
  7. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájából készített masszához, majd a tésztát is beletesszük, és az egészet keverő spatula és favilla segítségével jól összekeverjük.
  8. Ezt követően ráöntjük a tepsiben lévő réteslapokra, elegyengetjük, majd a tepsi széléről ráfordítjuk a lapokat. A lapok tetejét megkenjük olajjal, ráhelyezzük a következő réteslapot, aminek a tetejét szintén megkenjük olajjal, majd az utolsó réteslapot is erre helyezzük, a tetejét szintén megkenjük olajjal. Az a lényeg, hogy minden lap között legyen olaj.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés mellett, kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sül. A sütőből kivéve 4-5 perc pihentetés után a tetejét megszórjuk porcukorral. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Jó étvágyat a finom sütihez!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2639
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első találkozásom a Vargabélessel, egy üzemi konyha főételeként, nagyon nem nyerte meg tetszésemet, teljes mértékben elutasító voltam ezt követően. Történt egyszer, hogy nagyon sértőnek találta valaki a visszautasítást, ennek oldására megkóstoltam, és már nem is volt annyira rossz a cérnametélttel készült desszert, de úgy gondoltam, valami nem stimmel ezzel, szétnézve a receptek között találtam spagettiset, gondoltam, na majd én. Az első benyomás a családnál lelkesítő volt, egy két negatív megjegyzés ellenére, amit én építő kritikának fogtam fel. Tovább gondolva a dolgokat, került elő az aszúba áztatott mazsola, mely kicsit elbolondítja az egészet, kétfajta tészta az aljára stb., meg kell kóstolni és élvezni a különbséget. Barátaim, családom nem szereti kóstolgatni, Ők még egy szeletet kérnek, és nincs mit a hűtőbe tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...