r
Nosalty Logó

Spenótos túrófasírt petrezselymes borsópürével

Veca
Spenótos túrófasírt petrezselymes borsópürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

706
Kalória
51.6g
Fehérje
52.5g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
310.8g
Víz
391.1g
Koleszterin
11.6g
Élelmi rost
16.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1413 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2069.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    310.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3792 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9107 micro
Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4138.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    621.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    1153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    7584 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18214 micro
Összesen 1413 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Forró vízben pár perc alatt megfőzzük a spenótot, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a túrót, a 3 tojássárgáját, a zabpelyhet, zabkorpát és a spenótot. Fűszerezzük sóval, borssal, hozzáadunk egy evőkanál zöld pestót és a petrezselyem zöldjének felét. Az a lényeg, hogy jól formázható állaga legyen. Ezután vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és olívaolajjal kikent, zabkorpával vékonyan megszórt jénai edényben betesszük a sütőbe (180 fok, kb. 20 perc).
  2. Sós-cukros forró vízben roppanósra főzzük a zöldborsót a félbevágott fokhagyma gerezddel együtt, majd ezt is leszűrjük és lecsepegtetjük. A borsó felét turmixgépbe tesszük, majd hozzáöntjük a joghurtot, a maradék petrezselyemzöldet és a mentát. Sózzuk, borsozzuk (én egy csipet cayenne borsot is használtam). Selymessé turmixoljuk, majd összekeverjük az egészben hagyott borsóval és az apró kockákra vágott mozzarellával.
  3. Kivesszük a sütőből a túrófasírtokat, ráöntjük a borsópürét, és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad, a fasírt meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tipikus "nézzük meg, mi maradt a hűtőben hétvégéről" recept. Valami gyorsat, könnyűt, húsmenteset kívántam. A siker garantált... :)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...