Spenótos túrófasírt petrezselymes borsópürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Veca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g sovány túró118 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
-
10g zabkorpa25 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
8g pesto29 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
125g zöldborsó101 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
63g mozzarella187 kcal
Összesen
706
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g sovány túró235 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
24g zabpehely91 kcal
-
20g zabkorpa49 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
15g pesto59 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
Összesen
1413
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
21.8g sovány túró20 kcal
-
5.2g tojássárgája17 kcal
-
2.1g zabpehely8 kcal
-
1.7g zabkorpa4 kcal
-
8.7g spenót1 kcal
-
1.3g pesto5 kcal
-
3.9g petrezselyem1 kcal
-
21.8g zöldborsó18 kcal
-
21.8g joghurt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
10.9g mozzarella33 kcal
Összesen
122
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 391 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2069.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 310.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 571 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 576 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3792 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9107 micro
Összesen
706
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4138.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1236 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1495 mg
-
Nátrium 996 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 621.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 1153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 503 micro
-
Kolin: 657 mg
-
Retinol - A vitamin: 508 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 7584 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18214 micro
Összesen
1413
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1588 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
250 g sovány túró
-
3 db tojássárgája
-
4 ek zabpehely
-
4 ek zabkorpa
-
100 g spenót
-
1 ek pesto
-
1 csokor petrezselyem
-
250 g zöldborsó
-
250 g joghurt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 db menta
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál cukor
-
125 g mozzarella
Elkészítés
- Forró vízben pár perc alatt megfőzzük a spenótot, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a túrót, a 3 tojássárgáját, a zabpelyhet, zabkorpát és a spenótot. Fűszerezzük sóval, borssal, hozzáadunk egy evőkanál zöld pestót és a petrezselyem zöldjének felét. Az a lényeg, hogy jól formázható állaga legyen. Ezután vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és olívaolajjal kikent, zabkorpával vékonyan megszórt jénai edényben betesszük a sütőbe (180 fok, kb. 20 perc).
- Sós-cukros forró vízben roppanósra főzzük a zöldborsót a félbevágott fokhagyma gerezddel együtt, majd ezt is leszűrjük és lecsepegtetjük. A borsó felét turmixgépbe tesszük, majd hozzáöntjük a joghurtot, a maradék petrezselyemzöldet és a mentát. Sózzuk, borsozzuk (én egy csipet cayenne borsot is használtam). Selymessé turmixoljuk, majd összekeverjük az egészben hagyott borsóval és az apró kockákra vágott mozzarellával.
- Kivesszük a sütőből a túrófasírtokat, ráöntjük a borsópürét, és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad, a fasírt meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1306
- Feltöltés dátuma: 2014. június 17.
Ajánló
A mozzarella helyett vagy mellett kitűnő ízt ad az ételnek a kecskesajt is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Veca
5 recept
Tipikus "nézzük meg, mi maradt a hűtőben hétvégéről" recept. Valami gyorsat, könnyűt, húsmenteset kívántam. A siker garantált... :)