r
Nosalty Logó

Spenótos túrófasírt petrezselymes borsópürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Veca
Spenótos túrófasírt petrezselymes borsópürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

706
Kalória
51.6g
Fehérje
52.5g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
310.8g
Víz
391.1g
Koleszterin
11.6g
Rost
16.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1413 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2069.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    310.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3792 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9107 micro
Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4138.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    621.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    1153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    7584 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18214 micro
Összesen 1413 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Forró vízben pár perc alatt megfőzzük a spenótot, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a túrót, a 3 tojássárgáját, a zabpelyhet, zabkorpát és a spenótot. Fűszerezzük sóval, borssal, hozzáadunk egy evőkanál zöld pestót és a petrezselyem zöldjének felét. Az a lényeg, hogy jól formázható állaga legyen. Ezután vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és olívaolajjal kikent, zabkorpával vékonyan megszórt jénai edényben betesszük a sütőbe (180 fok, kb. 20 perc).
  2. Sós-cukros forró vízben roppanósra főzzük a zöldborsót a félbevágott fokhagyma gerezddel együtt, majd ezt is leszűrjük és lecsepegtetjük. A borsó felét turmixgépbe tesszük, majd hozzáöntjük a joghurtot, a maradék petrezselyemzöldet és a mentát. Sózzuk, borsozzuk (én egy csipet cayenne borsot is használtam). Selymessé turmixoljuk, majd összekeverjük az egészben hagyott borsóval és az apró kockákra vágott mozzarellával.
  3. Kivesszük a sütőből a túrófasírtokat, ráöntjük a borsópürét, és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad, a fasírt meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tipikus "nézzük meg, mi maradt a hűtőben hétvégéről" recept. Valami gyorsat, könnyűt, húsmenteset kívántam. A siker garantált... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!