Spenótos-tonhalas pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
3g só0 kcal
-
11 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
163g víz0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
A paradicsomszószhoz
-
20g olívaolaj177 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A spenót feltéthez
-
250g spenót41 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Továbbá
-
75g mozzarella224 kcal
-
110g tonhalkonzerv218 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
Összesen
2260
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
6g só0 kcal
-
23 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
325g víz0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
A paradicsomszószhoz
-
40g olívaolaj354 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A spenót feltéthez
-
500g spenót83 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Továbbá
-
150g mozzarella449 kcal
-
220g tonhalkonzerv436 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
Összesen
4521
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g instant élesztő1 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
11.2g víz0 kcal
-
17.2g finomliszt63 kcal
A paradicsomszószhoz
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.1g bazsalikom0 kcal
-
27.6g konzerv paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A spenót feltéthez
-
17.2g spenót3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Továbbá
-
5.2g mozzarella15 kcal
-
7.6g tonhalkonzerv15 kcal
-
6.9g mozzarella21 kcal
Összesen
157
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108 g
Zsír
-
Összesen 104.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5911 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 1328 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1444 mg
-
Nátrium 2574 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 923.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1350 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 324 micro
-
K vitamin: 1090 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12230 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 24038 micro
Összesen
2260
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216 g
Zsír
-
Összesen 208.9 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11822.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 409 mg
-
Kálcium 2655 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 664 mg
-
Foszfor 2887 mg
-
Nátrium 5148 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1846.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2700 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 648 micro
-
K vitamin: 2180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1133 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 660 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24459 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 48076 micro
Összesen
4521
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 843 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 757 micro
-
Lut-zea 1658 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
0.5 ek barna cukor
-
500 g finomliszt
A paradicsomszószhoz
A spenót feltéthez
-
4 gerezd fokhagyma
-
6 ek olívaolaj
-
0.5 tk chilipehely
-
só ízlés szerint
Továbbá
-
220 g tonhalkonzerv
Elkészítés
A tésztához
- Először a tésztát készítjük el.
- Míg megkel, elkészítjük a paradicsomszószt, majd aspenótot.
- A spenótleveleket, ha frissek,pár másodperc alatt forró vízben megfonnyasztjuk. Kivesszük, és levétől alaposan lecsorgatjuk, kinyomkodjuk. Ha fagyasztottból készítjük, egyszerűen felolvasztjuk a lefedett serpenyőben, és az olajjal folytatjuk tovább.
- Egy serpenyőben megforrósítjuk az olívaolajat,rátesszük a leveleket, átforgatjuk, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a chilipelyhet is. Egy-kétperc alatt készre pároljuk, fedő nélkül.
- A tonhalról a levét, ill. az olajat lecsorgatjuk.
- Hamegkelt a tészta, kiborítjuk a tálból, gyendéden átgyúrjuk, és kettő egyenlő részre osztjuk.
- Kinyújtjuk kb. 30-32 cm átmérőjű kerek lappá. Hagyjuk most kb. 15 percet itt pihenni a tésztát.
- Utána megkenjük a paradicsomszósz felével, atonhal felétegyenletesen elosztjuk rajta, a spenótot úgyszintén, és ráreszeljük a pizza mozarella egy részét.
- A lehetőség szerinti legforróbbra (280 °C ) előmelegített sütőbe tesszük.
- Pár perc múlva, amint a sajt már kicsit olvadozik, a tetejéretesszük a friss mozzarellát is, amit vékonyan (1/2 cm) felszeleteltünk. Visszatoljuka sütőbe, és további pár perc alatt készre sütjük,összesenkb. 10 perc.
- Sütés hőfoka: 280 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 376
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 19782
- Feltöltés dátuma: 2012. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
A tészta és a paradicsomszósz Jamie Oliveré, a többi az enyém. :-) Nagyon szeretjük a spenótot így levelesen is, a tonhallal meg egyszerűen kitűnő. Sok évvel ezelőtt Németországban egy zseniális olasz pizzeriában állítottuk így össze férjemmel ezt a variációt. Bármit lehetett kérni, mindent megcsináltak. Jó párszor voltunk ott, a pincér egy idő után már szinte kívülről tudta a kérésünket. Majdnem mindig ezt ettük. Isteni volt a tésztája a pizzájuknak, nagy vágyam volt, hogy én is tudjak ilyet készíteni. Egyszer aztán meghallottam egy főzős műsorban, J.O. műsorában a saját pizzájának receptjét. Azonnal utánagyártottam, és tökéletes lett. Egyszerű és finom, olyan, amilyennek lennie kell. :-)