r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás-sütőtökös rotolo

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Spenótos-ricottás-sütőtökös rotolo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 3286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    708 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    12594 micro
  • β-crypt
    3649 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17829 micro
Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9507.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2567 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    784 mg
  • Foszfor
    2185 mg
  • Nátrium
    3706 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6036 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2831 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1427 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1080 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    50378 micro
  • β-crypt
    14596 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71316 micro
Összesen 3286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    2230 micro
  • β-crypt
    646 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3156 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A spenótot megmossuk, szárait lecsippentjük.
  2. 3-4 evőkanálnyi olívaolajat felhevítünk egy mély edényben, beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, az oregánót, párat kavarunk rajta és hozzáadjuk a spenótleveleket. A spenót levet fog ereszteni. Időnként megkeverve addig pároljuk, míg minden lé elfő róla. Közben a vajkockákat is hozzákeverjük. A végén sóval és borssal ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A sütőtököt meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, és körülbelül egyenlő darabokra vágjuk. Tiszta nejlonzacskóba tesszük a sütőtökdarabokat, rálocsolunk 2-3 evőkanálnyi olívaolajat, jól összerázzuk, hogy mindenhol érje a sütőtökdarabokat az olaj, majd alufóliával bélelt tepsire terítjük. A köménymagot a chilivel mozsárban porítjuk, összekeverjük a sóval és borssal. A fűszerkeverékkel meghintjük a sütőtököket és 220 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A tésztát lisztezett felületen konyharuha nagyságúra, 2 mm vékonyra nyújtjuk. Tiszta konyharuhára helyezzük.
  5. A hozzánk közelebb eső felére, hosszanti irányban egy pár centis sávban rátesszük a puha sütőköt.
  6. A maradék részre egyenletesen szétosztjuk a spenótot, a tészta távolabbi felén egy 5 centis sávot üresen hagyva. (Ezt a részt kicsit vizezzük is be, hogy feltekeréskor könnyebben "záródjon" a rotolo.)
  7. A spenótra rámorzsoljuk a ricottát.
  8. A konyharuha segítségével elkezdjük magunk felől feltekerni a tésztát. A rotolot teljesen begöngyöljük a konyharuhába, végeit madzaggal lekötjük.
  9. Elővesszük a legnagyobb lábasunkat (én a lekvárfőző rézüstömet használtam, mert ebben fért el legkényelmesebben a tésztatekercs), vizet forralunk benne és beleengedjük a konyharuhába csomagolt rotolot.
  10. Lassú tűzön, épphogy gyönygyöző vízben 25 percig főzzük.
  11. Kiemeljük a vízből, a tekercset óvatosan kiszabadítjuk a konyharuhából és 1,5-2 centi vastag szeletekre vágjuk.
  12. Felforrósított serpenyőben kevés olívaolajon ropogósra sütünk néhány zsályalevelet. Ezekkel és durvára reszelt parmezán sajttal meghintve azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18205
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 15.

Ajánló

Kínálhatjuk meleg előételként (ez esetben 8 fő részére elegendő az alábbi mennyiség 2 tekercs/ fővel számolva). És persze főételként is tálalhatjuk (4 adag).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemeztem ezzel a tésztatekerccsel Jamie Oliver egyik könyvében. Most, a sütőtökszezon kellős közepén végre elkészítettem. Elképesztően finom. Érdemes nekiállni, a procedúra bonyolultabbnak hangzik, mint amilyen valójában.

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...