r
Nosalty Logó

Spenótos rakott krumpli oregánós rostélyossal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos rakott krumpli oregánós rostélyossal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    454 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    11070 micro
Összesen 600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3613.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1715.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    594 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1816 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    927 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21626 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    44280 micro
Összesen 2399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1800 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg jól a spenótunkat legalább háromszor. Tegyük oda a vizet főni. Amikor a víz már gyöngyözik, tegyük be a megmosott spenótot. Hagyjuk a vízben lefedve három percig. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Eközben kockázzuk fel a hagymát, és a fokhagymát fokhagymapréssel préseljük át.
  3. Nyomkodjuk ki a maradék vizet a spenótból. Tegyük oda dinsztelni a hagymát és a fokhagymát az 1 dl olajban. Miután üvegesre pirult, adjuk hozzá a spenótunkat. Dinszteljük egy darabig. Azután öntsük hozzá a paradicsomlevet fokozatosan a szerint, hogy mennyit vesz fel a spenót.
  4. Sózzuk, fűszerezzük, és csöpögtessük a citromlevét is hozzá. Fedő alatt pároljuk egy bő fél órát.
  5. Mindeközben pucoljuk meg a krumplit, és tegyük oda főni. Miután megfőtt, karikázzuk fel, és rakjuk le a spenóttal. Szórjuk le prézlivel, a tetejére jöhet 3 kanálnyi tejföl. Tegyük be a lerbe egy órára.
  6. Pácoljuk be a húsunkat egy kis olajjal, oregánóval és sóval. Süssük ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2908
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Ajánló

A valódi receptnek a menete ugyanaz, a különbség, hogy a megfőtt főzeléket krumpli nélkül rakjuk be egy fél órára a lerbe. Felkockázott oregánóval bepácolt húst megpirítjuk. Feta sajttal és szezámmagos baguette-tel fogyasztjuk. Hátha másnak sikerül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egy feljavított recept. Kedves görögországi szomszédom receptjét szerettem volna megvalósítani, de egy kissé elcitromoztam, elvizeztem a spenótomat. Így készült el a spenótos rakott krumpli. A krumpli sikeresen magába szívta a spenót fanyar ízét, és hála a sok paradicsomnak, a rakott krumpli nem maradt szárazon! Amúgy semmi különös nem lenne ebben a spenótfőzelékben, de egy haláli fárasztó nap után nekem olyan jól esett a szomszéd kedveskedő ebédje, és ennek emlékére szerettem volna magamnak kedveskedni most vasárnap.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...