Spenótos rakott krumpli oregánós rostélyossal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g spenót21 kcal
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
100g sertéshús166 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g spenót83 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
400g sertéshús664 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
19.9g spenót3 kcal
-
19.9g paradicsomlé3 kcal
-
3.4g olívaolaj30 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
31.9g burgonya18 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
15.9g sertéshús26 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 903.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 428.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 454 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5407 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 11296 micro
-
Lut-zea 11070 micro
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 150.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3613.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 596 mg
-
Foszfor 1579 mg
-
Nátrium 657 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1715.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1886 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 594 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 1816 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 927 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21626 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 44280 micro
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 862 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1800 micro
-
Lut-zea 1764 micro
Hozzávalók
-
0.5 kg spenót
-
5 dl paradicsomlé
-
1 dl olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
8 db burgonya
-
1 ek zsemlemorzsa
-
3 ek tejföl
-
40 dkg sertéshús
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- Mossuk meg jól a spenótunkat legalább háromszor. Tegyük oda a vizet főni. Amikor a víz már gyöngyözik, tegyük be a megmosott spenótot. Hagyjuk a vízben lefedve három percig. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.
- Eközben kockázzuk fel a hagymát, és a fokhagymát fokhagymapréssel préseljük át.
- Nyomkodjuk ki a maradék vizet a spenótból. Tegyük oda dinsztelni a hagymát és a fokhagymát az 1 dl olajban. Miután üvegesre pirult, adjuk hozzá a spenótunkat. Dinszteljük egy darabig. Azután öntsük hozzá a paradicsomlevet fokozatosan a szerint, hogy mennyit vesz fel a spenót.
- Sózzuk, fűszerezzük, és csöpögtessük a citromlevét is hozzá. Fedő alatt pároljuk egy bő fél órát.
- Mindeközben pucoljuk meg a krumplit, és tegyük oda főni. Miután megfőtt, karikázzuk fel, és rakjuk le a spenóttal. Szórjuk le prézlivel, a tetejére jöhet 3 kanálnyi tejföl. Tegyük be a lerbe egy órára.
- Pácoljuk be a húsunkat egy kis olajjal, oregánóval és sóval. Süssük ki.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2908
- Feltöltés dátuma: 2011. július 13.
Ajánló
A valódi receptnek a menete ugyanaz, a különbség, hogy a megfőtt főzeléket krumpli nélkül rakjuk be egy fél órára a lerbe. Felkockázott oregánóval bepácolt húst megpirítjuk. Feta sajttal és szezámmagos baguette-tel fogyasztjuk. Hátha másnak sikerül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ez is egy feljavított recept. Kedves görögországi szomszédom receptjét szerettem volna megvalósítani, de egy kissé elcitromoztam, elvizeztem a spenótomat. Így készült el a spenótos rakott krumpli. A krumpli sikeresen magába szívta a spenót fanyar ízét, és hála a sok paradicsomnak, a rakott krumpli nem maradt szárazon! Amúgy semmi különös nem lenne ebben a spenótfőzelékben, de egy haláli fárasztó nap után nekem olyan jól esett a szomszéd kedveskedő ebédje, és ennek emlékére szerettem volna magamnak kedveskedni most vasárnap.