Spenótos rakott burgonya Glasertől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
63g tej35 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
515
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
125g tej70 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1036
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
32.7g burgonya19 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
8.2g zöldség alaplé1 kcal
-
32.7g spenót5 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.5g sonka9 kcal
-
3.3g sajt11 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
68
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2047.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 363.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 974 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 875 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10148 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21976 micro
Összesen
515
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.4 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4094.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 898 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 618 mg
-
Nátrium 2142 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 727.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1949 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1749 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 784 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20297 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43953 micro
Összesen
1036
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2871 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
500 g burgonya
-
15 g vaj
-
15 g finomliszt
-
125 ml tej
-
125 ml zöldség alaplé
-
500 g spenót
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát héjában kb. 20 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, meghántjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- A lisztet a felhevített vajon alacsony hőfokon, 5 perc alatt megpirítjuk. Állandóan kevergetve a tejjel és a levessel felöntjük, majd időnként megkeverve kb. 10 percig főzzük. Sóval ízesítsük.
- A megtisztított spenótleveleket forrásban levő sós vízben megfonnyasztjuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.
- Az apróra felkockázott vörös- és fokhagymát a felforrósított olajon megpároljuk. Beleforgatjuk a spenótot, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
- Egy tűzálló tál aljára kevés besamelmártást öntünk, és a burgonya harmadával kirakjuk. Mártással megkenjük, ráhalmozzuk a spenót felét, és 1 szelet sónkat fektetünk rá. Majd rárétegezzük a második harmad burgonyát, megkenjük mártással, elosszuk rá a maradék spenótot. A maradék 1 sonkaszelettel beborítjuk, és a megmaradt burgonyával pikkelyszerűen kirakjuk. Rásimítjuk a maradék besamelmártást.
- 6. Megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5366
- Feltöltés dátuma: 2013. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha nincs friss spenótlevél, elkészíthetjük mirelittel is.