r
Nosalty Logó

Spenótos rakott burgonya Glasertől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Spenótos rakott burgonya Glasertől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    875 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21976 micro
Összesen 515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4094.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    2142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43953 micro
Összesen 1036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2871 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában kb. 20 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, meghántjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. A lisztet a felhevített vajon alacsony hőfokon, 5 perc alatt megpirítjuk. Állandóan kevergetve a tejjel és a levessel felöntjük, majd időnként megkeverve kb. 10 percig főzzük. Sóval ízesítsük.
  3. A megtisztított spenótleveleket forrásban levő sós vízben megfonnyasztjuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.
  4. Az apróra felkockázott vörös- és fokhagymát a felforrósított olajon megpároljuk. Beleforgatjuk a spenótot, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Egy tűzálló tál aljára kevés besamelmártást öntünk, és a burgonya harmadával kirakjuk. Mártással megkenjük, ráhalmozzuk a spenót felét, és 1 szelet sónkat fektetünk rá. Majd rárétegezzük a második harmad burgonyát, megkenjük mártással, elosszuk rá a maradék spenótot. A maradék 1 sonkaszelettel beborítjuk, és a megmaradt burgonyával pikkelyszerűen kirakjuk. Rásimítjuk a maradék besamelmártást.
  6. 6. Megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5362
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nincs friss spenótlevél, elkészíthetjük mirelittel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...