r
Nosalty Logó

Spenótos palacsintabatyuk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orkat
Spenótos palacsintabatyuk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5636.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    4568 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11609 micro
Összesen 3133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tisztítsuk meg a spenótleveleket az erősebb erektől, illetve a szárától, mossuk meg, majd kevés olajon sóval és kis vízzel fedő alatt fonnyasszuk meg egy serpenyőben (kb. 5 perc). Így elveszíti 'vad, zöld' ízét. Ha ezzel kész vagyunk, csepegtessük le a leveleket, majd vágjuk apróbb darabokra.
  2. Tegyük egy mélyebb keverőtálba a tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, liszteket, és a tej felét, majd dolgozzuk el csomómentesre. Ezután öntsük hozzá a maradék folyadékot (tejet+vizet), tegyük hozzá a spenótot, keverjük el, majd hűvös helyen pihentessük kb. 15-20 percet.
  3. A tészta pihenő idejének leteltével a legmagasabb lángon hevítsük fel a serpenyőt vagy palacsintasütőt, és pár csepp olajjal kenjük ki. Ha teljesen felforrósodott, egy merőkanál segítségével adagoljuk a nyers tésztát a sütéshez.
  4. Ha már a tészta széle kezd elválni a serpenyő falától, kukkantsunk alá, és győződjünk meg róla, hogy kellőképpen megsült-e. Ha igen, falapát vagy műanyag spatula segítségével fordítsuk meg, és rövid ideig süssük tovább. Ha kész, borítsuk tányérra, töltsük meg, majd fogyasszuk kedvünkre, amennyi csak jól esik.

A töltelékhez

  1. Közben készítsük el a tölteléknek valókat. A gombát pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd egy forró serpenyőben, kevés olajon a legmagasabb lángon pirítsuk, amíg aranyló barna színt nem kap. Majd sózzuk, és öntsük fel a tejszínnel, forraljuk pár percig, amíg kellőképpen besűrűsödik.
  2. A brokkolit szedjük rózsáira, tegyük fel sós vízben főni, éppen csak annyiban, amennyi ellepi, majd szórjuk bele a szódabikarbónát, és fedő alatt főzzük puhára, kb. 10 perc.
  3. Majd öntsük hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, de csak miután a reszelt sajtot is hozzáadtuk, mert az is sós lehet! Legvégül, mikor a sajt is felolvadt, botmixerrel krémesítsük.
  4. A töltelékek miközben hűlnek, sűrűsödni fognak. A kisült palacsintákat pedig érdemes a képen látható 'batyu' formára hajtogatni, hogy a tölteléket be tudjuk zárni.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1630
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a változatban az egészséges hozzávalók játszották a fő szerepet. Spenót, teljes kiőrlésű liszt, gomba, brokkoli. Mindezek fantasztikus ízélményhez juttatják az embert, ha megfelelően készítjük el őket. Bizton állíthatom, nem lesz csalódás a végeredmény!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...