Spenótos palacsintabatyuk
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Orkat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
83 kcal
-
150g tej84 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
33g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
17g spenót3 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
42g gomba9 kcal
-
35 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g brokkoli7 kcal
-
0 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
8g sajt29 kcal
Összesen
523
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
498 kcal
-
900g tej504 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
40g napraforgó olaj0 kcal
A töltelékhez
-
250g gomba53 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g brokkoli41 kcal
-
0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
3133
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
19 kcal
-
34.2g tej19 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
7.6g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3.8g spenót1 kcal
-
1.5g napraforgó olaj0 kcal
A töltelékhez
-
9.5g gomba2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.7g főzőtejszín7 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.6g brokkoli2 kcal
-
0 kcal
-
3.8g főzőtejszín5 kcal
-
1.9g sajt7 kcal
Összesen
119
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 939.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 761 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1935 micro
Összesen
523
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 123.5 g
Zsír
-
Összesen 106.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5636.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1941 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1842 mg
-
Nátrium 1204 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 989.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1008 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 482 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 463 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 4568 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11609 micro
Összesen
3133
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
9 dl tej
-
3 db tojás
-
2 dl szódavíz
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi fehér bors
-
5 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
-
25 dkg gomba
-
3 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
20 dkg brokkoli
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Tisztítsuk meg a spenótleveleket az erősebb erektől, illetve a szárától, mossuk meg, majd kevés olajon sóval és kis vízzel fedő alatt fonnyasszuk meg egy serpenyőben (kb. 5 perc). Így elveszíti 'vad, zöld' ízét. Ha ezzel kész vagyunk, csepegtessük le a leveleket, majd vágjuk apróbb darabokra.
- Tegyük egy mélyebb keverőtálba a tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, liszteket, és a tej felét, majd dolgozzuk el csomómentesre. Ezután öntsük hozzá a maradék folyadékot (tejet+vizet), tegyük hozzá a spenótot, keverjük el, majd hűvös helyen pihentessük kb. 15-20 percet.
- A tészta pihenő idejének leteltével a legmagasabb lángon hevítsük fel a serpenyőt vagy palacsintasütőt, és pár csepp olajjal kenjük ki. Ha teljesen felforrósodott, egy merőkanál segítségével adagoljuk a nyers tésztát a sütéshez.
- Ha már a tészta széle kezd elválni a serpenyő falától, kukkantsunk alá, és győződjünk meg róla, hogy kellőképpen megsült-e. Ha igen, falapát vagy műanyag spatula segítségével fordítsuk meg, és rövid ideig süssük tovább. Ha kész, borítsuk tányérra, töltsük meg, majd fogyasszuk kedvünkre, amennyi csak jól esik.
A töltelékhez
- Közben készítsük el a tölteléknek valókat. A gombát pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd egy forró serpenyőben, kevés olajon a legmagasabb lángon pirítsuk, amíg aranyló barna színt nem kap. Majd sózzuk, és öntsük fel a tejszínnel, forraljuk pár percig, amíg kellőképpen besűrűsödik.
- A brokkolit szedjük rózsáira, tegyük fel sós vízben főni, éppen csak annyiban, amennyi ellepi, majd szórjuk bele a szódabikarbónát, és fedő alatt főzzük puhára, kb. 10 perc.
- Majd öntsük hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, de csak miután a reszelt sajtot is hozzáadtuk, mert az is sós lehet! Legvégül, mikor a sajt is felolvadt, botmixerrel krémesítsük.
- A töltelékek miközben hűlnek, sűrűsödni fognak. A kisült palacsintákat pedig érdemes a képen látható 'batyu' formára hajtogatni, hogy a tölteléket be tudjuk zárni.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1630
- Feltöltés dátuma: 2015. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Orkat
10 recept
Ebben a változatban az egészséges hozzávalók játszották a fő szerepet. Spenót, teljes kiőrlésű liszt, gomba, brokkoli. Mindezek fantasztikus ízélményhez juttatják az embert, ha megfelelően készítjük el őket. Bizton állíthatom, nem lesz csalódás a végeredmény!