Spenótos-medvehagymás cannelloni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A paradicsomszószhoz
-
6g olívaolaj53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
42 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A töltelékhez
-
2g olívaolaj18 kcal
-
25g spenót4 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
175g ricotta263 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A besamelhez
-
13g vaj90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállítás
-
63g cannelloni232 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
976
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A paradicsomszószhoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
168 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A töltelékhez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
700g ricotta1050 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A besamelhez
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállítás
-
250g cannelloni928 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
Összesen
3908
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A paradicsomszószhoz
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
27.5g passzírozott paradicsom7 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A töltelékhez
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
3.9g spenót1 kcal
-
2.6g medvehagyma4 kcal
-
27.5g ricotta41 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
A besamelhez
-
2g vaj14 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállítás
-
9.8g cannelloni37 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
Összesen
154
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4275.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 1024 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 787 mg
-
Nátrium 2248 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 362.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 388 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1580 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 24316 micro
-
Lut-zea 2319 micro
Összesen
976
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.6 g
Zsír
-
Összesen 201.3 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 739 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17101.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 4096 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 546 mg
-
Foszfor 3146 mg
-
Nátrium 8993 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1451.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2086 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 409 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 887 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 1554 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6322 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 97265 micro
-
Lut-zea 9277 micro
Összesen
3908
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 673 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3828 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A paradicsomszószhoz
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk oregánó
-
bors ízlés szerint
-
1 tk só
-
bazsalikom ízlés szerint
A töltelékhez
-
1 ek olívaolaj
-
100 g spenót
-
1 csokor medvehagyma
-
700 g ricotta
-
80 g parmezán sajt
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
A besamelhez
-
50 g vaj
-
2 ek finomliszt
-
3 dl tej
-
1 csipet szerecsendió
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Az összeállítás
-
250 g cannelloni
-
80 g parmezán sajt
Elkészítés
A paradicsomszószhoz
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
- Felöntjük a paradicsommal, elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket.
- 10-12 percig főzzük, amíg kellően sűrű állaga nem lesz.
- Legvégül pedig hozzáadjuk az aprított, friss bazsalikomot.
A töltelékhez
- Egy löttyintésnyi olívaolajon megpároljuk a spenótot és a medvehagymát.
- Amint összeesett, már le is húzzuk, és késes betétű robotgépbe tesszük.
- Hozzákanalazzuk a ricottát, belereszeljük a parmezánt. Fűszerezzük, valamint hozzáütjük a tojást, majd az egészet simára keverjük.
A besamelhez
- A vajat egy kisebb edényben megolvasztjuk, majd amikor már bugyog, hozzákeverjük a lisztet, és 1-2 perc alatt alaposan elkeverjük benne.
- Ekkor hozzáadjuk a tej egyharmadát, és érdemes ennél a pontnál kézi habverőre váltani, hogy tökéletesen csomómentesre tudjuk keverni.
- Ha már homogén és sűrű, akkor jöhet hozzá egy újabb adag tej, amit szintén elkeverünk, végül mehet bele az utolsó adag is. Egy szép sűrű mártást kell kapnunk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot.
Az összeállítás
- A paradicsomszószból egy vékony réteget kanalazunk egy hőálló tál aljára.
- A ricottakrémet habzsákba töltjük, és belenyomjuk a tésztacsövekbe, majd egy sort a paradicsomszószra fektetünk.
- Befedjük egy újabb réteg paradicsommal, majd jöhet egy adag tészta. Addig folytatjuk, amíg a rétegek el nem fogynak.
- Legvégül befedjük a besamelmártással, és parmezánt reszelünk a tetejére.
- 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2272
- Feltöltés dátuma: 2019. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
A klasszikus cannelloni most medvehagymával turbózva.