r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne Tomatotree konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Spenótos lasagne Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lasagne

besamell

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lasagne

besamell

Összesen 3720 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lasagne

besamell

Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    5702 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    7335 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11723.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    2930 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    2012 mg
  • Nátrium
    5893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3989 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1868 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1426 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    34210 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    21961 micro
  • Lut-zea
    44013 micro
Összesen 3720 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    746 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

lasagne

besamell

Elkészítés

lasagne

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát hozzápréselünk, és üvegesre pirítjuk az olajon. Beleöntjük a 2 paradicsomkonzervet, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, jól felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  2. A füstölt tarját kockára vágjuk. A kiolvadt mirelit spenóthoz hozzányomjuk a másik két fokhagyma gerezdet, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót őrlünk rá frissen.
  3. Elkészítjük a besamelt: a vajon a lisztet kicsit megizzasztjuk, majd a forró tejjel lassan felöntjük, és simára kavarjuk. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, végül belenyomunk még egy tömlős ementáli, vagy gouda sajtot is.
  4. A tepsi alján elterítjük a paradicsomos mártás 1/4-ét. Erre elhelyezünk 3 tésztalapot. Megkenjük a spenótkrém harmadával, rászórjuk a füstölt tarja harmadát, és a mozzarella darabokat tépkedünk rá. Merítünk rá ismét a paradicsomos mártásból, majd megint tészta, spenót, tarja, sajt következik, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legutolsó réteg tészta, a maradék paradicsommártással. Végül az egészet besamellel öntjük le, és reszelt sajttal hintjük meg.
  5. Forró sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5729
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Ajánló

Száraztésztából a 25 dkg=12 lap. Én akkora tepsiben csináltam, hogy 3 lap fért el sorban, így 4 rétegű lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos lasagne Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Hát hogy én sose hittem volna, hogy egyszer még a spenótot is megszeretem!!!!! :)

Hozzávalók

lasagne

besamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...