r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne 5. - Juhtúróval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spenótos lasagne 5. - Juhtúróval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1251
Kalória
45.2g
Fehérje
109.1g
Szénhidrátok
70.1g
Zsír
161.9g
Víz
133.6g
Koleszterin
6.2g
Rost
8.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1251 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5004 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    161.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11002 micro
Összesen 1251 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3939.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    647.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3092 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    1753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1909 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44009 micro
Összesen 5004 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2065 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábosban 1 ek. olvasztott vajon, lassú tűzön, fedő alatt, felmelegítjük a spenótot. Ha frisset vettünk, akkor megmossuk a leveleket, és megpároljuk, majd késsel durvára daraboljuk a fonnyasztott leveleket.
  2. Ha a spenót megfőtt, belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáöntünk 1 dl tejszínt, és alaposan elkeverjük.
  3. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, és őrölt fekete borssal.
  4. Egy teflon serpenyőben a megolvasztott vajon aranybarnára pirítjuk a lisztet.
  5. Ezután a "rántást" a tűzről levéve folyamatos kavargatás mellett, fokozatosan felöntjük a maradék tejszínnel, majd tejjel. Mindig csak annyit adjunk hozzá amennyit felvesz.
  6. Visszatesszük a tűzre, és nagyon lassú fokozaton melegítve a besűrűsödött besamelbe beleszeleteljük a sajtot. Ez azért nagyszerű, mert ha nem sikerült tökéletesen csomómentesre kikeverni a besamelt, a szétolvadó sajt elfedi a hibánkat, szóval aggodalomra semmi ok. Vegetával, őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  7. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A tál alján vékony rétegbe elsimítunk egy adag besamelt. (Nekem a fenti mennyiségből 4 rétegre futotta, egy 30*20 cm-es tepsiben. Szóval nagyjából a besamel negyedét használjuk fel).
  8. Ezután a tepsit kibéleljük a lasagne lapokkal. A tésztát nem kell előfőzni, mert a spenót is elég zaftos, a sajtszósz pedig az ízhatás fokozása mellett, kifejezetten a tészta megpuhítására szolgál. A lapokat nyugodtan törjük darabokra, hogy a széleknél is jól illeszkedjen a tál formájához. Ezután következik a spenót ( 3 adagra osztva).
  9. Újabb réteg lasagne lap, rá besamel, rá spenót. Még egy ilyen réteg következik, majd, ha elfogytak az alapanyagok, az utolsó réteg spenótot befedjük a tásztalapokkal, és a lasagne tetejét megkenjük a maradék besamellel.
  10. 200 Fokos sütőben, alufóliával lefedve 30 percig sütjük, majd további 10-15 percig fólia nélkül aranybarnára pirítjuk a lasagne tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Nagyon finom, nagyon egyszerű, és nagyon vegetáriánus! Talán meglepő, de szerintem húsraguval én még nem is ettem lasagnet, annak ellenére, hogy egy ropogósra sült csülköt bármikor bevállalok. Azaz a húshagyó lasagne, monopol státuszának, nálam sem elvi, sem egészségügyi oka nincs. Nem is nyújtanám tovább a bevezetőt, a végén még átgépelem a rövidke spenót szezont. Irány a piac, ugyanis friss, zsenge parajból az igazi!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!