Spenótos lasagne 5. - Juhtúróval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
63g juhtúró177 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g tej28 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1251
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
250g juhtúró708 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
200g tej112 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
5004
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
23.5g lasagne tészta87 kcal
-
23.5g spenót4 kcal
-
11.7g juhtúró33 kcal
-
9.4g füstölt sajt31 kcal
-
18.8g habtejszín55 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
235
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 984.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 161.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 773 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 438 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 477 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11002 micro
Összesen
1251
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 180.6 g
Zsír
-
Összesen 280.5 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 534 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3939.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 333 mg
-
Kálcium 995 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 1420 mg
-
Nátrium 557 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 647.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3092 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 1753 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1909 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 1378 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20560 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44009 micro
Összesen
5004
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 965 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2065 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg juhtúró
-
4 dl habtejszín
-
2 dl tej
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 ek vaj
-
1 kávéskanál ételízesítő
Elkészítés
- Egy lábosban 1 ek. olvasztott vajon, lassú tűzön, fedő alatt, felmelegítjük a spenótot. Ha frisset vettünk, akkor megmossuk a leveleket, és megpároljuk, majd késsel durvára daraboljuk a fonnyasztott leveleket.
- Ha a spenót megfőtt, belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáöntünk 1 dl tejszínt, és alaposan elkeverjük.
- Fűszerezzük zúzott fokhagymával, és őrölt fekete borssal.
- Egy teflon serpenyőben a megolvasztott vajon aranybarnára pirítjuk a lisztet.
- Ezután a "rántást" a tűzről levéve folyamatos kavargatás mellett, fokozatosan felöntjük a maradék tejszínnel, majd tejjel. Mindig csak annyit adjunk hozzá amennyit felvesz.
- Visszatesszük a tűzre, és nagyon lassú fokozaton melegítve a besűrűsödött besamelbe beleszeleteljük a sajtot. Ez azért nagyszerű, mert ha nem sikerült tökéletesen csomómentesre kikeverni a besamelt, a szétolvadó sajt elfedi a hibánkat, szóval aggodalomra semmi ok. Vegetával, őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
- Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A tál alján vékony rétegbe elsimítunk egy adag besamelt. (Nekem a fenti mennyiségből 4 rétegre futotta, egy 30*20 cm-es tepsiben. Szóval nagyjából a besamel negyedét használjuk fel).
- Ezután a tepsit kibéleljük a lasagne lapokkal. A tésztát nem kell előfőzni, mert a spenót is elég zaftos, a sajtszósz pedig az ízhatás fokozása mellett, kifejezetten a tészta megpuhítására szolgál. A lapokat nyugodtan törjük darabokra, hogy a széleknél is jól illeszkedjen a tál formájához. Ezután következik a spenót ( 3 adagra osztva).
- Újabb réteg lasagne lap, rá besamel, rá spenót. Még egy ilyen réteg következik, majd, ha elfogytak az alapanyagok, az utolsó réteg spenótot befedjük a tásztalapokkal, és a lasagne tetejét megkenjük a maradék besamellel.
- 200 Fokos sütőben, alufóliával lefedve 30 percig sütjük, majd további 10-15 percig fólia nélkül aranybarnára pirítjuk a lasagne tetejét.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5716
- Feltöltés dátuma: 2011. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon finom, nagyon egyszerű, és nagyon vegetáriánus! Talán meglepő, de szerintem húsraguval én még nem is ettem lasagnet, annak ellenére, hogy egy ropogósra sült csülköt bármikor bevállalok. Azaz a húshagyó lasagne, monopol státuszának, nálam sem elvi, sem egészségügyi oka nincs. Nem is nyújtanám tovább a bevezetőt, a végén még átgépelem a rövidke spenót szezont. Irány a piac, ugyanis friss, zsenge parajból az igazi!