r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne 4. - darált húsos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos lasagne 4. - darált húsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Összesen 1078 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Összesen 4312 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4599 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10083 micro
Összesen 1078 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    274.8 g

Zsír

  • Összesen
    182.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10122.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    3192 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    2980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3084 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18395 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40331 micro
Összesen 4312 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1433 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához

  1. Elkészítjük a palacsintákat.
  2. A húsos töltelékhez az apróra vágott hagymát kis olajon megdinszeteljük. Ráteszzük a húst, megfűszerezzük, ha kell egy kis vizet is öntünk alá, majd készre főzzük.
  3. A spenótot egy edényben kiolvasztjuk, és megsózzuk.
  4. A besamelszerűséghez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, de nem pirítjuk, hanem felengedjük annyi tejjel, hogy szószszerű legyen. Megfűszerezzük.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, és beleteszünk a palacsintákból a szélére úgy, hogy a palacsinták fele lelógjon a tepsin kívülre. A középen maradt lyukat is lefedjük a palacsintákkal.
  7. Ráterítjük a hús felét, arra a spenót felét, majd a besamel harmadát, és megszórjuk a sajt harmadával. Ezt egy réteg palacsintával borítjuk. Erre jön a megmaradt hús, a megmaradt spenót, a megmaradt besamel fele és a megmaradt sajt fele.
  8. Ezután ráhajtjuk a kilógó palacsintákat, majd a középen maradt lyukat is befedjük velük. A tetejére öntjük a megmaradt besamelt, rászórjuk a maradék sajtot.
  9. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 22748
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 02.

Ajánló

Kissé kihűlve jobban szeletelhető, és az ízei is jobban kijönnek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik ismerősünknél ettünk ilyet, ő az Olaszországban elő húgától tanulta ezt a receptet. Azóta elég gyakran főzöm, de vigyázni kell, mert annyira finom, hogy mi mindig gyomorrontásig esszük magunkat!

Hozzávalók

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...