Spenótos-csirkés lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
67g lasagne tészta247 kcal
-
83g spenót14 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
83g tej47 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
17g krémsajt42 kcal
-
67g trappista sajt235 kcal
-
24 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
791
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g lasagne tészta1484 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
750g csirkemellfilé900 kcal
-
500g tej280 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
400g trappista sajt1408 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
4739
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
14.7g lasagne tészta55 kcal
-
18.4g spenót3 kcal
-
27.6g csirkemellfilé33 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3.7g krémsajt9 kcal
-
14.7g trappista sajt52 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
175
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2016 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 613 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 669 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 186.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 292 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3399 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7332 micro
Összesen
791
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 349.4 g
Zsír
-
Összesen 200.5 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1070 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12095.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 494 mg
-
Kálcium 3679 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 810 mg
-
Foszfor 4016 mg
-
Nátrium 3036 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 356.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1117.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3112 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 1751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1792 micro
-
Kolin: 815 mg
-
Retinol - A vitamin: 1413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20392 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43991 micro
Összesen
4739
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 751 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1620 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg lasagne tészta
-
75 dkg csirkemellfilé
-
0.5 l tej
-
5 gerezd fokhagyma
-
10 dkg krémsajt
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Kiengedjük a spenótot. A csirkemellet megmossuk, amennyire csak tudjuk, apró kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a fokhagymákat átnyomjuk.
- Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, erre dobjuk a fokhagymát és kis lángon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felengedett spenótot. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval szórjuk meg. Összeforgatjuk, majd attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre a szószt illetve, hogy mennyi tejet öntünk hozzá, pár evőkanál lisztet forgatunk bele. (Én kb. 6-7 evőkanállal tettem bele.) Ezután mindig kevés tejjel engedjük fel, jól megkavarjuk és megnézzük, mennyire híg vagy sűrű. Ezzel addig elszórakozunk, amíg elég sűrű, de nem főzelékszerű lesz a spenótunk.
- Belekeverjük a spenótba a krémsajtot, és kb. 10 dkg-ot a lereszelt trappistából.
- A csirkemellkockákat sózzuk, borsozzuk és lisztet szórunk rá, amivel alaposan összeforgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, ebbe tesszük a húst és készre sütjük.
- Egy tepsit kivajazunk, az aljára spenótot kenünk, majd elrendezzük a lasagne lapokat, tetejére megint spenótszósz, ezt megszórjuk a húskockával, majd megint lasagne, spenót, csirke... míg el nem fogy. Tetejére jó bőven szórunk a reszelt sajtból.
- Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz. Ha beleszúrunk egy villát, és teljesen puha biztos, hogy kész a lasagne!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 10825
- Feltöltés dátuma: 2012. február 08.
Ajánló
Ne vigyük túlzásba a spenótot a tésztalapok között, épp csak annyit kenjünk mindig rá, hogy bevonja, mivel nagyon intenzív íze van.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Barátnőimmel főzőcskéztünk - ez sült ki belőle. :)