r
Nosalty Logó

Spenótos casserole

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Spenótos casserole
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.1 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1436 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3286 micro
Összesen 343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5892.4 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    311 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    2835 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    931 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5744 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13143 micro
Összesen 1374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótleveleket megmossuk, a hagymát felaprítjuk, és a petrezselymet aprítjuk. A sonkát kockákra vágjuk, a sajtot reszeljük. A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, hozzátesszük a sonkát, néhány kavarás után jöhet a spenót, ezt is kicsit megfonnyasztjuk.
  2. A tojásokat egy nagy keverőtálban felverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a túrót, majd beleforgatjuk először a lisztet, utána a többi hozzávalót.
  3. A masszát vajjal kikent és kilisztezett cseréptálban 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha egy kicsit megemelkedett és megpirult a teteje, akkor készen van, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1238
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készítsd el reggelire, és tuti nem éhezel meg ebédig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...