Spenót-pestoval töltött óriás kagylótészta, kagylóval és tintahallal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
MoleFecó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
Spenót-pesto
-
38g spenót6 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
3g fenyőmag20 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tészta
-
25g kagylóhús22 kcal
-
25g tintahalkarika20 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
38g kagylótészta139 kcal
-
1g fenyőmag7 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
522
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
Spenót-pesto
-
150g spenót25 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
12g fenyőmag81 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tészta
-
100g kagylóhús86 kcal
-
100g tintahalkarika79 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g kagylótészta557 kcal
-
4g fenyőmag27 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
2086
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
Spenót-pesto
-
19.9g spenót3 kcal
-
11.3g olívaolaj100 kcal
-
6.6g parmezán sajt26 kcal
-
1.6g fenyőmag11 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tészta
-
13.2g kagylóhús11 kcal
-
13.2g tintahalkarika10 kcal
-
5.3g citromlé1 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
19.9g kagylótészta74 kcal
-
0.5g fenyőmag4 kcal
-
6.6g parmezán sajt26 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
Összesen
277
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1416.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1536 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3302 micro
Összesen
522
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 134.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5667.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1454 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1718 mg
-
Nátrium 1931 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 345.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 875 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 588 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 644 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6145 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13209 micro
Összesen
2086
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 814 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1750 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
Spenót-pesto
-
150 g spenót
-
1 dl olívaolaj
-
0.5 bögre parmezán sajt
-
3 teáskanál fenyőmag
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Tészta
-
100 g kagylóhús
-
100 g tintahalkarika
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 teáskanál olívaolaj
-
150 g kagylótészta
-
1 teáskanál fenyőmag
-
50 g parmezán sajt
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Spenót-pesto
- A spenótot megmossuk és durvára aprítjuk. A fokhagymát megpucoljuk.
- Lépésről lépésre a turmixgépbe helyezzük a hozzávalókat. Először a spenótot, majd a fokhagymát és a fenyőmagot. Utána olívaolajat és végül a parmezán sajtot. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük.
Tészta
- Az óriás kagylótésztát sós vízben megfőzzük. Figyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétfolyik, és nem tudjuk megtölteni.
- A tintahalkarikákat vágjuk háromba. Két teáskanál olívaolajat a serpenyőben felhevítünk, a kagylót és a tintahalat beleöntjük. Folyamatos mozgatás mellett megpirítjuk. Nem kell sok idő nekik, nagyjából 10 perc elég. Közben sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és belenyomjuk a citrom levét. Majd még pár percig sütjük.
- Ha minden kész, akkor tálalhatjuk. Tegyünk a tányér közepére a pestoból, hogy a tésztákat megfogja, így nem csúszkálnak el. Töltsük meg pestoval, tegyünk minden tésztába a kagylóból és a tintahalból. Szórjuk meg parmezán sajttal és kevés fenyőmaggal.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 446
- Feltöltés dátuma: 2019. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
MoleFecó
4 recept
Látványos fogást akartam készíteni, és a neten láttam sokféle töltött óriás kagylótésztát. Emellett pedig imádom a spenótot, így összehoztam a spenótot a tengeri herkentyűkkel.