r
Nosalty Logó

Spenótos-kecskesajtos farfalle diós morzsával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Spenótos-kecskesajtos farfalle diós morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós morzsa

Összesen 946 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós morzsa

Összesen 3785 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós morzsa

Összesen 394 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 946 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5240.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1220 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4154 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8945 micro
Összesen 3785 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 394 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Diós morzsa

Elkészítés

Tészta

  1. Helyezzük a kecskesajtot egy nagyobb sütőtálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a finomra vágott fokhagymával, reszeljünk rá citromhéjat, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Sütőben 200 fokon 10-15 percig süssük.
  2. Eközben forraljunk fel egy fazék sós vizet. Főzzük ki benne a tésztát al dente-re a csomagoláson található utasítások szerint. Fontos, hogy a fazekat fedjük le főzés közben! Körülbelül egy csésze tésztavizet tegyünk majd félre belőle. Miután megfőtt, a tésztát szűrjük le, és közvetlenül borítsuk a sült kecskesajtos sütőtálba.
  3. Adjuk hozzá a meleg főzővizet és a friss spenótot. Jó alaposan fogassuk össze az egésze úgy, hogy a tésztavíz és kecskesajt alkotta szósz mindenhol bevonja a tésztát, a spenót pedig kissé megfonnyadjon. Utólag még ízesíthetjük sóval, borssal és citrommal, ha szükséges.
  4. A korábban elkészített diós kenyérmorzsával (lásd: lejjebb) megszórva tálaljuk, és frissiben fogyasszuk.

Diós morzsa

  1. A diót és a kockára vágott szikkadt bagettet egy sütőpapiros tepsire helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és tépkedünk rá friss rozmaringleveleket. Sütőben 200 fokon 10-15 percig sütjük, és időnként megrázogatjuk a tepsit, hogy egyenletesen süljön.
  2. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni (ez idő alatt elkészíthetjük a tésztát), majd éles késszel, vágódeszkán durvára aprítjuk, de mozsárba vagy robotgépbe is darálhatjuk. Ez a keverék légmentesen lezárva pár napig eláll.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1809
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 16.

Receptkategóriák

Spenótos-kecskesajtos farfalle diós morzsával
Barilla 60 recept

Ennek a kecskesajtos tésztának a lelke friss spenót, citromhéj és fokhagyma egyvelege, és irtó egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A kecskesajtos szószban az a nagyszerű, hogy természetesen, önmagától lesz krémes, hála a sajtnak, mely a forró tésztavízzel keverve segít létrehozni a selymes textúrát. A ropogós diós morzsa pedig még magasabb szintre emeli a fogás élvezeti értékét. Tökéletes kombinációk harmóniája ez a recept.

Hozzávalók

Tészta

Diós morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...