Spenótos-kecskesajtos farfalle diós morzsával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
75g farfalle278 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
25g spenót4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Diós morzsa
Összesen
946
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
300g farfalle1113 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Diós morzsa
Összesen
3785
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 55.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1310.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1039 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2236 micro
Összesen
946
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 115 g
Zsír
-
Összesen 222.2 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5240.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 897 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 645 mg
-
Foszfor 1936 mg
-
Nátrium 1442 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 227.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 747 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1220 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4154 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8945 micro
Összesen
3785
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 932 micro
Összesen
394
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Helyezzük a kecskesajtot egy nagyobb sütőtálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a finomra vágott fokhagymával, reszeljünk rá citromhéjat, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Sütőben 200 fokon 10-15 percig süssük.
- Eközben forraljunk fel egy fazék sós vizet. Főzzük ki benne a tésztát al dente-re a csomagoláson található utasítások szerint. Fontos, hogy a fazekat fedjük le főzés közben! Körülbelül egy csésze tésztavizet tegyünk majd félre belőle. Miután megfőtt, a tésztát szűrjük le, és közvetlenül borítsuk a sült kecskesajtos sütőtálba.
- Adjuk hozzá a meleg főzővizet és a friss spenótot. Jó alaposan fogassuk össze az egésze úgy, hogy a tésztavíz és kecskesajt alkotta szósz mindenhol bevonja a tésztát, a spenót pedig kissé megfonnyadjon. Utólag még ízesíthetjük sóval, borssal és citrommal, ha szükséges.
- A korábban elkészített diós kenyérmorzsával (lásd: lejjebb) megszórva tálaljuk, és frissiben fogyasszuk.
Diós morzsa
- A diót és a kockára vágott szikkadt bagettet egy sütőpapiros tepsire helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és tépkedünk rá friss rozmaringleveleket. Sütőben 200 fokon 10-15 percig sütjük, és időnként megrázogatjuk a tepsit, hogy egyenletesen süljön.
- Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni (ez idő alatt elkészíthetjük a tésztát), majd éles késszel, vágódeszkán durvára aprítjuk, de mozsárba vagy robotgépbe is darálhatjuk. Ez a keverék légmentesen lezárva pár napig eláll.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1809
- Feltöltés dátuma: 2023. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
Ennek a kecskesajtos tésztának a lelke friss spenót, citromhéj és fokhagyma egyvelege, és irtó egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A kecskesajtos szószban az a nagyszerű, hogy természetesen, önmagától lesz krémes, hála a sajtnak, mely a forró tésztavízzel keverve segít létrehozni a selymes textúrát. A ropogós diós morzsa pedig még magasabb szintre emeli a fogás élvezeti értékét. Tökéletes kombinációk harmóniája ez a recept.