Spárga juhtúrós nokedlival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
63g fehér spárga9 kcal
-
63g zöldspárga9 kcal
-
38g juhtúró106 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
31g fehérbor26 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
21g bacon84 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
830
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g fehér spárga35 kcal
-
250g zöldspárga35 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
85g bacon334 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3315
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
12.9g fehér spárga2 kcal
-
12.9g zöldspárga2 kcal
-
7.8g juhtúró22 kcal
-
5.2g tehéntúró8 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
6.5g fehérbor5 kcal
-
12.9g zöldség alaplé1 kcal
-
25.8g habtejszín75 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
4.4g bacon17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
171
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1035.6 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 230.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 689 micro
Összesen
830
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 250.3 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 834 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4142.5 g
-
Cink 266 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 580 mg
-
Vas 211 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1105 mg
-
Nátrium 1714 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 921 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1752 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 1591 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1903 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2755 micro
Összesen
3315
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
250 g fehér spárga
-
250 g zöldspárga
-
150 g juhtúró
-
100 g tehéntúró
-
150 g finomliszt
-
20 g vaj
-
1 db tojás
-
5 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított spárgát sós vízben 15-20 percig főzzük. A spárga főzésekor a vízbe mindig tegyünk egy csapott evőkanál cukrot. A megfőtt spárgát szűrjük le és hagyjuk kihűlni. 3 cm-es darabokra vágjuk fel.
- A túrót áttörjük, összegyúrjuk a vajjal, tojással, sóval és a liszt ¾ részével, félkemény tésztát készítünk. Amennyiben a túró miatt túl lágynak érezzük a tésztát, úgy a maradék lisztet is adjuk hozzá. Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát úgy, hogy egy evőkanál segítségével beleszaggatjuk a forró vízbe, és kb. 3-4 percig főzzük (amíg a víz felszínére jön). A megfőtt nokedlit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
- Egy lábasban a bort és a spárga főző levet összefőzzük, és a felére beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és 3-4 percig továbbforraljuk, sózzuk, és a citromfűvel ízesítjük. A spárgát beleforgatjuk, összeforraljuk, majd az egészet óvatosan összekeverjük a juhtúrós nokedlival. Tálaláskor pirított baconnal megszórjuk.
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25216
- Feltöltés dátuma: 2008. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kiderült számunkra, hogy a spárga és a juhtúró nagyon összeillik. A recept eredetileg tehéntúrót ír, de mi anyukámmal kísérleteztünk a hétvégén.