r
Nosalty Logó

Spárga juhtúrós nokedlival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárga juhtúrós nokedlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.6 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    250.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.5 g
  • Cink
    266 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    211 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    921 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1591 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1903 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2755 micro
Összesen 3315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított spárgát sós vízben 15-20 percig főzzük. A spárga főzésekor a vízbe mindig tegyünk egy csapott evőkanál cukrot. A megfőtt spárgát szűrjük le és hagyjuk kihűlni. 3 cm-es darabokra vágjuk fel.
  2. A túrót áttörjük, összegyúrjuk a vajjal, tojással, sóval és a liszt ¾ részével, félkemény tésztát készítünk. Amennyiben a túró miatt túl lágynak érezzük a tésztát, úgy a maradék lisztet is adjuk hozzá. Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát úgy, hogy egy evőkanál segítségével beleszaggatjuk a forró vízbe, és kb. 3-4 percig főzzük (amíg a víz felszínére jön). A megfőtt nokedlit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  3. Egy lábasban a bort és a spárga főző levet összefőzzük, és a felére beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és 3-4 percig továbbforraljuk, sózzuk, és a citromfűvel ízesítjük. A spárgát beleforgatjuk, összeforraljuk, majd az egészet óvatosan összekeverjük a juhtúrós nokedlival. Tálaláskor pirított baconnal megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25216
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiderült számunkra, hogy a spárga és a juhtúró nagyon összeillik. A recept eredetileg tehéntúrót ír, de mi anyukámmal kísérleteztünk a hétvégén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...