r
Nosalty Logó

Spanyol burgonyarolád

Szintia
Spanyol burgonyarolád
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A roládhoz

A tálaláshoz

683
Kalória
14.4g
Fehérje
67g
Szénhidrát
41.7g
Zsír
434.9g
Víz
56.9g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A roládhoz

A tálaláshoz

Összesen 683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A roládhoz

A tálaláshoz

Összesen 2743 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A roládhoz

A tálaláshoz

Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    304 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5237 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    3238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    268.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1739.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    605 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    3911 micro
  • β-crypt
    1216 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 2743 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

A roládhoz

  1. A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben puhára főzöm.
  2. Közben a szalonnát apróra felkockázom. A csiperkét felszeletelem. A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát meg a paradicsomot apró darabokra vágom.
  3. Az olajban megpirítom a szalonnát. Hozzáadom a zöldségeket és puhára párolom. Reszelt fokhagymával, ételízesítővel, bazsalikommal, rozmaringgal és borssal ízesítem.
  4. A főtt burgonyát kevés vajjal összetöröm.
  5. A krumplipűrét egy konyharuha felén egyenletesen eloszlatom. A ruha másik felével betakarom. Ujjnyi vastagra, kb. 25x40 téglalappá nyújtom, majd kitakarom.
  6. Eloszlatom rajta a zöldséges keveréket, és a konyharuha segítségével feltekerem.
  7. Kb. fél órára hűtőszekrénybe teszem, hogy "megszilárduljon".
  8. A burgonyaroládot felszeletelem, petrezselyemmel díszítem.
  9. A tartármártást külön kínáljuk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p

Még az Anyukám tette el nekem ezt a receptet néhány éve, a Tina magazinból. Most akadt csak a kezembe, de szinte azonnal elkészítettem ezt a gusztusos köretet!:)  

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...