r
Nosalty Logó

Spanyol burgonyarolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Spanyol burgonyarolád
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A roládhoz

A tálaláshoz

Összesen 683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A roládhoz

A tálaláshoz

Összesen 2743 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A roládhoz

A tálaláshoz

Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    304 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5237 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    3238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    605 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    3911 micro
  • β-crypt
    1216 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 2743 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A roládhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A roládhoz

  1. A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben puhára főzöm.
  2. Közben a szalonnát apróra felkockázom. A csiperkét felszeletelem. A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát meg a paradicsomot apró darabokra vágom.
  3. Az olajban megpirítom a szalonnát. Hozzáadom a zöldségeket és puhára párolom. Reszelt fokhagymával, ételízesítővel, bazsalikommal, rozmaringgal és borssal ízesítem.
  4. A főtt burgonyát kevés vajjal összetöröm.
  5. A krumplipűrét egy konyharuha felén egyenletesen eloszlatom. A ruha másik felével betakarom. Ujjnyi vastagra, kb. 25x40 téglalappá nyújtom, majd kitakarom.
  6. Eloszlatom rajta a zöldséges keveréket, és a konyharuha segítségével feltekerem.
  7. Kb. fél órára hűtőszekrénybe teszem, hogy "megszilárduljon".
  8. A burgonyaroládot felszeletelem, petrezselyemmel díszítem.
  9. A tartármártást külön kínáljuk hozzá.
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27269
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 19.

Ajánló

1. A fenti recept bőséges adag 4 személyre. Mi csak ketten voltunk erre a zöldséges finomságra, így másnapra megmaradt a fele. A krumplipüré másnaposan már nem az igazi, így mindenképpen át akartam sütni a roládokat. Először szendvicssütőben próbálkoztam. Szendvicssütő olajozott háromszögeibe formáztam a felszeletelt burgonyaroládot és jó pirosra sütöttem. (Minden egyes sütés elött olajoztam a sütőt.) Óvatosan kiemeltem, mert amíg forró, könnyen törik. Petrezselyemmel tálaltam. Gusztusos és finom lett, csak borzasztó lassan sült, így volt időm továbbgondolni... 2. A roládot ujjnyi vastagon felszeleteltem. Golyókat formáltam belőle úgy, hogy igyekeztem a tölteléket a gombócok közepén tartani és körbe krumpliréteggel fedni. Bepaníroztam, végül szezámmagban is megforgattam. Forró olajban, hirtelen kisütöttem. Kép itt! Petrezselyemmel fogyasztottuk. A családomnak ebben a formában ízlett a legjobban!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Még az Anyukám tette el nekem ezt a receptet néhány éve, a Tina magazinból. Most akadt csak a kezembe, de szinte azonnal elkészítettem ezt a gusztusos köretet!:)  

Hozzávalók

A roládhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...