Spanyol burgonyarolád
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A roládhoz
-
300g burgonya173 kcal
-
38g bacon147 kcal
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
38g csemegekukorica32 kcal
-
12 kcal
-
9 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
35 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g vaj90 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
75g tartármártás158 kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A roládhoz
-
1200g burgonya693 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
49 kcal
-
38 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
300g tartármártás633 kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A roládhoz
-
45.1g burgonya26 kcal
-
5.6g bacon22 kcal
-
5.6g csiperkegomba1 kcal
-
5.6g csemegekukorica5 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
11.3g tartármártás24 kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1309.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 810 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 434.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 978 micro
-
β-crypt 304 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 167 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5237 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 1231 mg
-
Nátrium 3238 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1739.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 747 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 605 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 146 micro
-
β-karotin 3911 micro
-
β-crypt 1216 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2128 micro
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Hozzávalók
A roládhoz
-
1.2 kg burgonya
-
15 dkg bacon
-
15 dkg csiperkegomba
-
15 dkg csemegekukorica
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tálaláshoz
-
petrezselyem ízlés szerint
-
3 dl tartármártás
Elkészítés
A roládhoz
- A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben puhára főzöm.
- Közben a szalonnát apróra felkockázom. A csiperkét felszeletelem. A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát meg a paradicsomot apró darabokra vágom.
- Az olajban megpirítom a szalonnát. Hozzáadom a zöldségeket és puhára párolom. Reszelt fokhagymával, ételízesítővel, bazsalikommal, rozmaringgal és borssal ízesítem.
- A főtt burgonyát kevés vajjal összetöröm.
- A krumplipűrét egy konyharuha felén egyenletesen eloszlatom. A ruha másik felével betakarom. Ujjnyi vastagra, kb. 25x40 téglalappá nyújtom, majd kitakarom.
- Eloszlatom rajta a zöldséges keveréket, és a konyharuha segítségével feltekerem.
- Kb. fél órára hűtőszekrénybe teszem, hogy "megszilárduljon".
- A burgonyaroládot felszeletelem, petrezselyemmel díszítem.
- A tartármártást külön kínáljuk hozzá.
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 27265
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 19.
Ajánló
1. A fenti recept bőséges adag 4 személyre. Mi csak ketten voltunk erre a zöldséges finomságra, így másnapra megmaradt a fele. A krumplipüré másnaposan már nem az igazi, így mindenképpen át akartam sütni a roládokat. Először szendvicssütőben próbálkoztam. Szendvicssütő olajozott háromszögeibe formáztam a felszeletelt burgonyaroládot és jó pirosra sütöttem. (Minden egyes sütés elött olajoztam a sütőt.) Óvatosan kiemeltem, mert amíg forró, könnyen törik. Petrezselyemmel tálaltam. Gusztusos és finom lett, csak borzasztó lassan sült, így volt időm továbbgondolni... 2. A roládot ujjnyi vastagon felszeleteltem. Golyókat formáltam belőle úgy, hogy igyekeztem a tölteléket a gombócok közepén tartani és körbe krumpliréteggel fedni. Bepaníroztam, végül szezámmagban is megforgattam. Forró olajban, hirtelen kisütöttem. Kép itt! Petrezselyemmel fogyasztottuk. A családomnak ebben a formában ízlett a legjobban!:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Még az Anyukám tette el nekem ezt a receptet néhány éve, a Tina magazinból. Most akadt csak a kezembe, de szinte azonnal elkészítettem ezt a gusztusos köretet!:)