r
Nosalty Logó

Spaghetti alla bolognese con pollo

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spaghetti alla bolognese con pollo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2121 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11463 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5743.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    2485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    45854 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 2121 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4258 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, apró szeletekre vágjuk, és összeturmixoljuk, de ne túl pépesre.
  2. A vöröshagymát úgyszintén összeturmixoljuk, majd a felhevített olívaolajon megpirítjuk.
  3. Amikor megpirult, beleöntjük a húst, és lassú tűzön főzzük.
  4. Amikor a hús megsült, beleöntjük a paradicsomszószt, fűszerezzük, és addig főzzük tovább, amíg kész nem lesz.
  5. A tésztát a csomagoláson leírt szerint elkészítjük, ahogy mi akarjuk. Ha kicsit keményen szeretjük a tésztát, hogy igazi olaszos legyen, értelemszerűen kevesebb ideig hagyjuk a tűzön.
  6. A sajtot lereszeljük.
  7. És végül, amikor minden kész, összeállítjuk a spagettinkat! Tészta+ragu+sajt. Jó étvágyat!:-)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1794
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept azért is különleges, mert szinte teljes mértékben házi készítésű. Nincs xy márkás bolognai alap, és a megszokott sertés-marha darált hús helyett mi csirkemelleket daráltunk le otthon. A tészta al dente módon lett elkészítve, de ahhoz, hogy igazán olaszos legyen, meleg szívvel ajánlom a parmezán sajtot. Sajnos itthon csak trappista volt, de ezzel is isteni volt! S ha már az olaszos témánál vagyunk, az elfogyasztásnak is adjuk meg a módját: villa+kanál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...