r
Nosalty Logó

Spagetti paradicsomos darált hússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vivi
Spagetti paradicsomos darált hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 736 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9314 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2206 mg
  • Nátrium
    5879 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1248 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 2941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3830 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe, és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része.
  2. A tésztát olajos és sós forrásban lévő vízbe tesszük főni. (Figyeljünk oda, hogy elég olajat tegyünk a vízbe, mert ha túl keveset teszünk, akkor a tészta össze fog ragadni.)
  3. A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is.
  4. Amikor már eléggé összekevertük, a húsra mehet a passzírozott paradicsom is. Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele vizet is. (Közben kavargassuk meg a tésztát, hogy ne tapadjon le az alja.)
  5. Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal, és tegyük bele az oregánót és bazsalikomot.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 182
  • Össznézettség: 81048
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám ezt az ételt mindig másképp készíti, de mindig istenire sikerül. Ezt a változatot ellestem tőle, és még nem csalódtam benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...