Sós túrós pite spárgával és sonkával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g tej1 kcal
Sütés
-
17g tojás21 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
30g tehéntúró44 kcal
-
10g feketeerdő sonka23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
50g zöldspárga7 kcal
-
18g snidling5 kcal
-
10g sajt35 kcal
Töltelék
Megint sütés
Összesen
373
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g tej11 kcal
Sütés
-
165g tojás208 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
300g tehéntúró441 kcal
-
100g feketeerdő sonka234 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
100g sajt352 kcal
Töltelék
Megint sütés
Összesen
3733
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
7.7g vaj56 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1g tej1 kcal
Sütés
-
8.5g tojás11 kcal
-
5.2g habtejszín15 kcal
-
15.5g tehéntúró23 kcal
-
5.2g feketeerdő sonka12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
25.8g zöldspárga4 kcal
-
9.3g snidling3 kcal
-
5.2g sajt18 kcal
Töltelék
Megint sütés
Összesen
195
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 781.2 g
-
Cink 79 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 101.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
373
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.2 g
Zsír
-
Összesen 238.8 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7811.9 g
-
Cink 790 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1434 mg
-
Vas 617 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1989 mg
-
Nátrium 2493 mg
-
Réz 32 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1019.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2455 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 546 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 76 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 362 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 554 micro
-
Kolin: 723 mg
-
Retinol - A vitamin: 1903 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 6600 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4087 micro
Összesen
3733
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.5 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál só
Sütés
-
3 db tojás
-
100 ml habtejszín
-
30 dkg tehéntúró
-
10 dkg feketeerdő sonka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 csomag zöldspárga
-
1 csokor snidling
Töltelék
Megint sütés
Elkészítés
Tészta
- A lisztet egy tálba tesszük, és hideg kockázott vajjal eldolgozzuk. Homogén, morzsalékos állagot kapunk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a sót, és ha szükségesnek tartjuk, kicsi tejjel segíthetünk rajta, hogy gombócot gyúrjunk belőle.
- A kész tésztát fóliába téve betesszük a hűtőbe 1 órára.
Sütés
- Miután letelt a tészta pihenőideje, kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen elkezdjük vékonyra nyújtani. Akkorára nyújtsuk, hogy belepasszoljon a sütőformába. A képen látható pite egy 24 cm-es, kapcsos tortaformában készült.
- Ha a tésztát a formába tettük, villával szurkáljuk meg az alját is és az oldalát is, majd következik a "vakon sütés".
- Béleljük ki a piténket sütőpapírral, és töltsük meg nehezékkel (pl. szárazbab, lencse, rizs, stb.) 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük így a piténket kb. 15 percig. Ezután távolítsuk el a nehezéket sütőpapírral együtt, és süssük további 5-10 percig, hogy az alja is elkezdjen kicsit sülni, barnulni, majd vegyük ki a félig sült sütinket a sütőből.
Töltelék
- Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a túrót, valamint a fokhagymát.
- A félig sült tészta aljába egyenletesen leterítjük a sonkaszeleteket, -darabokat. Erre a rétegre beletöltjük a tojásos-túros keveréket.
- A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd tetszés szerinti formában elhelyezzük rá a megtisztított spárgát és snidlinget. Az egészet lespriccelhetjük egy kevés olívaolajjal, ha van ilyen olaj permetezőnk.
Megint sütés
- Miután minden belekerült, mehet vissza az egész a sütőbe további 20-25 perce, figyelve, hogy ne éjen el :) Melegen is tuti, de szerintem hidegen az igazi egy meleg nyári napon! :)
- Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2066
- Feltöltés dátuma: 2018. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takibácsi
27 recept
Hát persze, hogy egy újabb pite :) Céges partira készült quiche, sós ízben, igazi kora nyári , hidegen is kitűnő csemege.