r
Nosalty Logó

Sós túrós pite spárgával és sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takibácsi
Sós túrós pite spárgával és sonkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Sütés

Töltelék

Megint sütés

Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Sütés

Töltelék

Megint sütés

Összesen 3733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Sütés

Töltelék

Megint sütés

Összesen 195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7811.9 g
  • Cink
    790 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    617 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    2493 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    546 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1903 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    6600 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4087 micro
Összesen 3733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Tészta

Sütés

Töltelék

Megint sütés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy tálba tesszük, és hideg kockázott vajjal eldolgozzuk. Homogén, morzsalékos állagot kapunk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a sót, és ha szükségesnek tartjuk, kicsi tejjel segíthetünk rajta, hogy gombócot gyúrjunk belőle.
  2. A kész tésztát fóliába téve betesszük a hűtőbe 1 órára.

Sütés

  1. Miután letelt a tészta pihenőideje, kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen elkezdjük vékonyra nyújtani. Akkorára nyújtsuk, hogy belepasszoljon a sütőformába. A képen látható pite egy 24 cm-es, kapcsos tortaformában készült.
  2. Ha a tésztát a formába tettük, villával szurkáljuk meg az alját is és az oldalát is, majd következik a "vakon sütés".
  3. Béleljük ki a piténket sütőpapírral, és töltsük meg nehezékkel (pl. szárazbab, lencse, rizs, stb.) 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük így a piténket kb. 15 percig. Ezután távolítsuk el a nehezéket sütőpapírral együtt, és süssük további 5-10 percig, hogy az alja is elkezdjen kicsit sülni, barnulni, majd vegyük ki a félig sült sütinket a sütőből.

Töltelék

  1. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a túrót, valamint a fokhagymát.
  2. A félig sült tészta aljába egyenletesen leterítjük a sonkaszeleteket, -darabokat. Erre a rétegre beletöltjük a tojásos-túros keveréket.
  3. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd tetszés szerinti formában elhelyezzük rá a megtisztított spárgát és snidlinget. Az egészet lespriccelhetjük egy kevés olívaolajjal, ha van ilyen olaj permetezőnk.

Megint sütés

  1. Miután minden belekerült, mehet vissza az egész a sütőbe további 20-25 perce, figyelve, hogy ne éjen el :) Melegen is tuti, de szerintem hidegen az igazi egy meleg nyári napon! :)
  2. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2065
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós túrós pite spárgával és sonkával
Takibácsi 27 recept

Hát persze, hogy egy újabb pite :) Céges partira készült quiche, sós ízben, igazi kora nyári , hidegen is kitűnő csemege.

Hozzávalók

Tészta

Sütés

Töltelék

Megint sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...