r
Nosalty Logó

Sós tekercs Senga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sós tekercs Senga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    333 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13458.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    2391 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    8006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1606 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 5779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A liszteket egy tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt, sót, cukrot, és jól elvegyítjük.
  2. A folyékony hozzávalókat, tejfölt, 1 tojást és az olajat egy mikrózható edénybe öntjük, egyneművé keverjük, és langyosra melegítjük. A 2 tál tartamát összeborítjuk, és egy rugalmas, hólyagos, levegős, sima felületű, közepesen lágy tésztát dagasztunk. (A tej mennyiségét nem írtam pontosan, de nekem kb. 1-1,5 dl langyos tejre még szükségem volt. Természetesen liszt függő, valakinek lehet kevesebbre vagy többre lesz szüksége.) Addig dagasztjuk, amíg a táltól el nem válik és olyan tiszta lesz a tál, mintha nem is dolgoztunk volna benne. A tetejét pici liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.
  3. Addig a bacont és a virslit apróra vágjuk, aki szeretné elősütheti, összevegyítjük. A hagymát szintén megpucoljuk, és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk.
  4. Miután megkelt, 4 részre osztjuk. Az első tésztából megpróbálunk egy kb. 20x40 cm téglalapot kinyújtani (néha lisztezzük meg, hiszen a tészta olajos és nem fog leragadni), nem kell pontosan, csak kb. Most egy éles késsel (én pizzavágóval szoktam) középen kettévágjuk, így kapunk 2 db 10x40 cm-es téglalapot. Tehát minden tésztadarabunkból 2 db sáv fog kijönni, azaz 8 sáv. A tölteléket 8 részre kell osztani. Minden sávot levajazunk, rátesszük az elvegyített baconös virslit, lilahagymát, majd a hosszabbik részén feltekerjük, és hengereket vágunk belőle, kb. 9-10 db-ot. Így ebből a mennyiségből 72-80 db készülhet.
  5. Egyszerűbb módszer, ha a hengereket mártjuk a tojásba, majd a reszelt sajtba (nem pedig kenegetünk, majd szórunk), és sütőpapíros tepsibe helyezzük (a hajtás alulra kerüljön). 10 percig még hagyjuk kelni.
  6. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 505
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29137
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vőlegényem imádja, igazi pasis kaja egy jó sör mellé! Tölthetjük mással is, pl zöldfűszeres túrókrémmel és baconnal, tarja kockákkal.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...