r
Nosalty Logó

Sós tekercs Senga konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sós tekercs Senga konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

722
Kalória
22.2g
Fehérje
63.5g
Szénhidrátok
41.6g
Zsír
83.7g
Víz
132.4g
Koleszterin
2.7g
Rost
3.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    333 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13458.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    2391 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    8006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1606 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 5779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A liszteket egy tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt, sót, cukrot, és jól elvegyítjük.
  2. A folyékony hozzávalókat, tejfölt, 1 tojást és az olajat egy mikrózható edénybe öntjük, egyneművé keverjük, és langyosra melegítjük. A 2 tál tartamát összeborítjuk, és egy rugalmas, hólyagos, levegős, sima felületű, közepesen lágy tésztát dagasztunk. (A tej mennyiségét nem írtam pontosan, de nekem kb. 1-1,5 dl langyos tejre még szükségem volt. Természetesen liszt függő, valakinek lehet kevesebbre vagy többre lesz szüksége.) Addig dagasztjuk, amíg a táltól el nem válik és olyan tiszta lesz a tál, mintha nem is dolgoztunk volna benne. A tetejét pici liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.
  3. Addig a bacont és a virslit apróra vágjuk, aki szeretné elősütheti, összevegyítjük. A hagymát szintén megpucoljuk, és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk.
  4. Miután megkelt, 4 részre osztjuk. Az első tésztából megpróbálunk egy kb. 20x40 cm téglalapot kinyújtani (néha lisztezzük meg, hiszen a tészta olajos és nem fog leragadni), nem kell pontosan, csak kb. Most egy éles késsel (én pizzavágóval szoktam) középen kettévágjuk, így kapunk 2 db 10x40 cm-es téglalapot. Tehát minden tésztadarabunkból 2 db sáv fog kijönni, azaz 8 sáv. A tölteléket 8 részre kell osztani. Minden sávot levajazunk, rátesszük az elvegyített baconös virslit, lilahagymát, majd a hosszabbik részén feltekerjük, és hengereket vágunk belőle, kb. 9-10 db-ot. Így ebből a mennyiségből 72-80 db készülhet.
  5. Egyszerűbb módszer, ha a hengereket mártjuk a tojásba, majd a reszelt sajtba (nem pedig kenegetünk, majd szórunk), és sütőpapíros tepsibe helyezzük (a hajtás alulra kerüljön). 10 percig még hagyjuk kelni.
  6. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A vőlegényem imádja, igazi pasis kaja egy jó sör mellé! Tölthetjük mással is, pl zöldfűszeres túrókrémmel és baconnal, tarja kockákkal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Spárgatorta

A quiche egy meglepően egyszerű fogás, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez recept nem éppen mindennapi, és akár egy fenszi villásreggelin is megállná a helyét. ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!