r
Nosalty Logó

Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1830 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    449 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    4911 micro
  • β-crypt
    2924 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1686 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    14733 micro
  • β-crypt
    8772 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2053 micro
Összesen 1830 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    431 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A malacot betesszük egy serpenyőbe, kevés zsírt teszünk alá, a bőrét beirdaljuk, dugunk bele fokhagymát és szalonna darabkákat, fűszerezzük, locsolunk rá sört. Mellétesszük a sózott, borsozott, kockára vágott sütőtököt, beborítjuk fóliával, és betesszük a sütőbe.
  2. A káposztát legyaluljuk, a hagymát, a fokhagymát, az almát aprítjuk.
  3. Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütjük, szórunk rá köménymagot, rádobjuk a hagymákat, dinszteljük, megszórjuk cukorral, és karamellizáljuk.
  4. Majd rátesszük az almát és a káposztát, a babérlevelet, fűszerezzük, locsolunk rá borecetet, és megpároljuk. Amikor már majdnem kész, locsolunk rá vörösbort.
  5. Közben a sütőtököt kivesszük, amikor már megsült, megpárolódott, a malacot időnként meglocsoljuk a szafttal, locsolgatunk hozzá sört. Ha már puha, levesszük a fóliát, meglocsoljuk, és a bőrére csorgatunk mézet, majd szép pirosra grillezzük.
  6. Tálaláskor vágunk egy szelet húst bőröstül, teszünk mellé sütőtököt és lilakáposztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7064
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Mert malacot nemcsak Szilveszterkor lehet enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...