Sörös hagymaleves cipóban tálalva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A leveshez
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
325g alaplé23 kcal
-
25g barna sör11 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
566
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A leveshez
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
1300g alaplé91 kcal
-
100g barna sör43 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
2264
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A leveshez
-
19g vöröshagyma7 kcal
-
54.9g alaplé4 kcal
-
4.2g barna sör2 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
4.2g sajt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
96
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2258.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 1559 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 159.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
566
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 138.1 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9035.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1508 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 981 mg
-
Nátrium 6237 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 639.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 1141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
2264
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
5 közepes fej vöröshagyma
-
1.3 l alaplé
-
1 dl barna sör
-
1 ek mustár
-
10 dkg vaj
-
2 db babérlevél
-
3 db borókabogyó
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tálaláshoz
-
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A leveshez
- A hagymákat félbevágjuk, majd szeletekre. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, a babérlevelet, borókabogyót. Kevés sóval szórjuk meg, borsot pedig bővebben teszünk rá. Addig pároljuk, amíg félig puha nem lesz a hagyma.
- A mustárt és a barna sört összekeverjük, és hozzáöntjük a hagymához. Összepároljuk a hagymával, majd rászórjuk a lisztet, és ezzel kissé összepirítjuk.
- A melegen tartott alaplevet hozzáöntjük a hagymához, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, de azért még szálas marad, nem olvad szét a levesben.
- Míg a leves fő, a cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk, és sütőben ropogósra pirítjuk őket. Mikor megpirultak, egy-egy gerezd fokhagymával bedörzsöljük a belsejüket.
- Mielőtt levennénk a levest a tűzről, reszelt sajtot olvasztunk bele, összekeverjük, és cipókban tálaljuk, tetejüket még egy kis reszelt sajttal szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12249
- Feltöltés dátuma: 2011. október 15.
Ajánló
Aki szereti, mindenképpen kenje meg a cipók belsejét egy kevés kacsazsírral; kevésbé ázik el a cipó és nagyon finom ízt ad neki. A corában lehet kapni hagymás cipót - tökéletes ehhez az ételhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valamilyen titokzatos oknál fogva sör többször szokott lenni nálunk, mint bor. És habár a hagymaleves receptje mindig száraz fehérbort ír, gondoltam, nem lehet rossz barna sörrel. Nem tévedtem, nagyon finom lett!