r
Nosalty Logó

Sörös hagymaleves cipóban tálalva

NS
Sörös hagymaleves cipóban tálalva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

566
Kalória
16.1g
Fehérje
42.3g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
159.9g
Víz
99.9g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9035.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    6237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    639.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 2264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymákat félbevágjuk, majd szeletekre. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, a babérlevelet, borókabogyót. Kevés sóval szórjuk meg, borsot pedig bővebben teszünk rá. Addig pároljuk, amíg félig puha nem lesz a hagyma.
  2. A mustárt és a barna sört összekeverjük, és hozzáöntjük a hagymához. Összepároljuk a hagymával, majd rászórjuk a lisztet, és ezzel kissé összepirítjuk.
  3. A melegen tartott alaplevet hozzáöntjük a hagymához, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, de azért még szálas marad, nem olvad szét a levesben.
  4. Míg a leves fő, a cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk, és sütőben ropogósra pirítjuk őket. Mikor megpirultak, egy-egy gerezd fokhagymával bedörzsöljük a belsejüket.
  5. Mielőtt levennénk a levest a tűzről, reszelt sajtot olvasztunk bele, összekeverjük, és cipókban tálaljuk, tetejüket még egy kis reszelt sajttal szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Valamilyen titokzatos oknál fogva sör többször szokott lenni nálunk, mint bor. És habár a hagymaleves receptje mindig száraz fehérbort ír, gondoltam, nem lehet rossz barna sörrel. Nem tévedtem, nagyon finom lett! 

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...