r
Nosalty Logó

Sonkával-sajttal töltött brokkolis tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Sonkával-sajttal töltött brokkolis tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 448 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 1792 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2079.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 448 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8317 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    4898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3193 micro
Összesen 1792 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Elkészítés

Alap

  1. A brokkolit forrón lobogó vízben főzzük meg. Amikor kihűlt, pépesítsük botmixerrel vagy turmixgép segítségével.
  2. A sütőt melegítsük elő 160 C fokra. A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját adjuk hozzá a pépesített brokkolihoz, utána a tejet és az olajat is. Keverjük össze homogén állagúra.
  3. A lisztet a sütőporral együtt kavarjuk bele a zöld masszánkba. A fehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a brokkolis masszához, mintha hagyományos piskótát készítenénk.
  4. Öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengessük el, és mehet is be a sütőbe 20 percre. Sütés után távolítsuk el a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A krémes töltelékhez a krémsajtot fűszerezzük, és jól keverjük össze.
  2. Végül jöhet az összeállítás. A kihűlt tésztára kenjük rá a ricottát egyenletesen, helyezzük rá a sonkákat úgy, hogy teljesen befedje a tésztát, és végül tegyük rá a sajtszeleteket is. Az egyik rövidebb oldaltól kiindulva tekerjük fel, csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük be a hűtőbe 2 órára legalább.
  3. Fogyasztás előtt szeleteljük fel egy centi vastagságúra, és tálaljuk tetszés szerint. 😉 Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1202
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkával-sajttal töltött brokkolis tekercs
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...