r
Nosalty Logó

Sonkás.sajtos táska 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás.sajtos táska 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1007 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4025 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2307 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1007 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9228.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    5452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1970 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 4025 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben acukorral.
  2. A margarint mikróban felolvasztjuk, beledolgozzuk a lisztbe, hozzáadjuk az egész tojást, a joghurtot, a sót és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát jól összedolgozzuk, majd kb. 2 ujnyi vastagságúra kinyújtjuk. Megszórjuk bőven reszelt sajttal és az apróra vagdalt sonkával. A tésztát önmagára visszahajtjuk, majd újra kinyújtjuk, megismételve a sajt és sonkaszórás műveletét. Addig folytatjuk ezt, amíg tart a töltelék.
  4. Az utolsó hajtogatás után sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük a tojás felvert sárgájával, megszórjuk egy kis előzőleg félretett sajttal, és éles késsel vigyázva felkockázzuk.
  5. Lehetőleg ne legyenek szorosan egymás mellett a kockák, mert a sütés alatt megduplázódnak.
  6. Megsütjük őket sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8508
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 13.

Ajánló

Vendégvárásra kitűnő, de megfelel reggelinek vagy akár uzsonnának is. Ha előre megsütjük, tálalás előtt langyosítsuk fel egy kicsit, lehetőleg sütőben, de ha nincs rá mód, jó a mikrohullámú sütő is, mert így sokkal finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imàdjuk a sajtos kiflit, amit a nagyobb bevásárló központokban lehet kapni. Külföldön élve, sajnos kevés alkalom adódik rá, hogy a frissen sült, ropogós finomságokhoz hozzáférhessünk, ezért ezt a továbbfejlesztett változatát elég sűrűn megsütöm, és bátran mondhatom, hogy finomabb, mint a bolti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...