r
Nosalty Logó

Sonkás-vajkrémes álpiskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-vajkrémes álpiskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 529 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 2112 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 206 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 529 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6134.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    3973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    3166 micro
Összesen 2112 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy másik tálban a sárgáját a liszttel, tejföllel és egy csipet sütőporral elkeverjük.
  2. Ízlés szerint fűszerezhetjük kevés sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel, amitől szép, zöld mintás lesz.
  3. Ezután óvatosán átforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habbal úgy, mint egy hagyományos piskótánál.
  4. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk (ez fontos), és belesimítjuk a tojásos masszát.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük.
  6. Ha megsült, még melegen sütőpapírostól az asztalra tesszük, és jöhet a töltelék, aminek csak a fantáziánk szab határt. A mostanit én vajkrémmel kentem meg, majd arra helyeztem a sonkaszeleteket, rá a sajtot és a póréhagymát, majd óvatosan a sütőpapírról leválasztva feltekertem.
  7. Még melegen is nagyon finom, de hűtőbe rakva kissé ferdén könnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5326
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem minden az, aminek látszik. Piskótatekercs, de mégsem. Ez egy sós omlett, ami bármivel tölthető, csak fel kell tekerni, majd jókat szórakozni, hogy a kedves vendégek nem tudják mire vélni az ismerős formát, és gyanakodva szemlélik. A vége minden eseteben az üres tányér és garantált siker. Nagyon mutatós és finom.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...