r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos-újhagymás rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-sajtos-újhagymás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A réteshez

A tetejére

Összesen 435 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A réteshez

A tetejére

Összesen 1737 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A réteshez

A tetejére

Összesen 112 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 435 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6090.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    3237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    1147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    3362 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6982 micro
Összesen 1737 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A réteshez

A tetejére

Elkészítés

A réteshez

  1. A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal.
  2. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, majd sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük.
  3. A sonkaszeleteket a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén körben 3-3 centis sáv üresen maradjon. Elosztjuk rajta a hagymát, és rákenjük a sajtos masszát. A hosszabb oldalánál feltekerjük, a végeket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék a sütéskor.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Kicsit ferdén kb. 2 centis szeleteket vágunk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 55964
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron a legfinomabb újhagymával, de ha nincs, akkor jó vöröshagymával is szerintem :)

Hozzávalók

A réteshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...