r
Nosalty Logó

Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szekeres Lajosné Klári
Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rakott karfiol

Tetejére

655
Kalória
33.5g
Fehérje
48.5g
Szénhidrátok
35.5g
Zsír
139g
Víz
148.8g
Koleszterin
2.8g
Rost
3.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 2620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 159 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    2111 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    2039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    556.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 2620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

Rakott karfiol

  1. A karfiolt rózsáira szedjük bő sós, borsos köménymagos vízben félpuhára főzzük. A megfőtt karfiolt vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst vízben előfőzzük.
  2. A kockára vágott vöröshagymát csipet sóval olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát tovább pároljuk.
  3. A meg dinsztelt hagymára rá dobjuk a darált sonkát együtt tovább pároljuk ízesítjük borssal, ha szükséges sózzuk.
  4. Ha megpároltuk a sonkát akkor belerakjuk a rizst, a pirospaprikát, a felvert egész tojást, a sajtot összekeverjük.
  5. Egy sütőtál alját kikenjük olajjal, majd a karfiol szeletek felével kirakjuk sózzuk, borsozzuk.

Tetejére

  1. A karfiol tetejére halmozzuk a sonkás tölteléket elsimítjuk, majd befedjük a maradék karfiollal.
  2. A tejfölt kikavarjuk az egész tojással, majd beleforgatjuk a sajtot és a karfiol tetejére öntjük, elsimítjuk.
  3. 180°C fokos előmelegített sütőbe toljuk 35 percre szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk hűlni. Langyosan tálaljuk mert így könnyebben lehet kivágni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Rakott karfiol a húsvéti maradék sonkából, hogy ne kelljen kidobni, és másnapra is legyen valami változatos, finom fogás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!