r
Nosalty Logó

Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 2620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 159 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    2111 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    2039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 2620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Rakott karfiol

Tetejére

Elkészítés

Rakott karfiol

  1. A karfiolt rózsáira szedjük bő sós, borsos köménymagos vízben félpuhára főzzük. A megfőtt karfiolt vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst vízben előfőzzük.
  2. A kockára vágott vöröshagymát csipet sóval olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát tovább pároljuk.
  3. A meg dinsztelt hagymára rá dobjuk a darált sonkát együtt tovább pároljuk ízesítjük borssal, ha szükséges sózzuk.
  4. Ha megpároltuk a sonkát akkor belerakjuk a rizst, a pirospaprikát, a felvert egész tojást, a sajtot összekeverjük.
  5. Egy sütőtál alját kikenjük olajjal, majd a karfiol szeletek felével kirakjuk sózzuk, borsozzuk.

Tetejére

  1. A karfiol tetejére halmozzuk a sonkás tölteléket elsimítjuk, majd befedjük a maradék karfiollal.
  2. A tejfölt kikavarjuk az egész tojással, majd beleforgatjuk a sajtot és a karfiol tetejére öntjük, elsimítjuk.
  3. 180°C fokos előmelegített sütőbe toljuk 35 percre szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk hűlni. Langyosan tálaljuk mert így könnyebben lehet kivágni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 153
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Rakott karfiol a húsvéti maradék sonkából, hogy ne kelljen kidobni, és másnapra is legyen valami változatos, finom fogás.

Hozzávalók

Rakott karfiol

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...