r
Nosalty Logó

Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)

Szekeres Lajosné Klári
Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rakott karfiol

Tetejére

655
Kalória
33.5g
Fehérje
48.5g
Szénhidrát
35.5g
Zsír
139g
Víz
148.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 2620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 159 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    2111 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    2039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    556.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 2620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

Rakott karfiol

  1. A karfiolt rózsáira szedjük bő sós, borsos köménymagos vízben félpuhára főzzük. A megfőtt karfiolt vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst vízben előfőzzük.
  2. A kockára vágott vöröshagymát csipet sóval olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát tovább pároljuk.
  3. A meg dinsztelt hagymára rá dobjuk a darált sonkát együtt tovább pároljuk ízesítjük borssal, ha szükséges sózzuk.
  4. Ha megpároltuk a sonkát akkor belerakjuk a rizst, a pirospaprikát, a felvert egész tojást, a sajtot összekeverjük.
  5. Egy sütőtál alját kikenjük olajjal, majd a karfiol szeletek felével kirakjuk sózzuk, borsozzuk.

Tetejére

  1. A karfiol tetejére halmozzuk a sonkás tölteléket elsimítjuk, majd befedjük a maradék karfiollal.
  2. A tejfölt kikavarjuk az egész tojással, majd beleforgatjuk a sajtot és a karfiol tetejére öntjük, elsimítjuk.
  3. 180°C fokos előmelegített sütőbe toljuk 35 percre szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk hűlni. Langyosan tálaljuk mert így könnyebben lehet kivágni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Rakott karfiol a húsvéti maradék sonkából, hogy ne kelljen kidobni, és másnapra is legyen valami változatos, finom fogás.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...