Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Rakott karfiol
-
75g főtt sonka105 kcal
-
150g karfiol15 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
35 kcal
-
4g libazsír34 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Tetejére
-
50g tejföl99 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
655
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Rakott karfiol
-
300g főtt sonka420 kcal
-
600g karfiol60 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Tetejére
-
200g tejföl396 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
2620
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Rakott karfiol
-
18.2g főtt sonka26 kcal
-
36.4g karfiol4 kcal
-
12.1g rizs43 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
9 kcal
-
0.9g libazsír8 kcal
-
12 kcal
Tetejére
-
12.1g tejföl24 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
6.1g parmezán sajt24 kcal
Összesen
159
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1541.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 139 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
655
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.1 g
Zsír
-
Összesen 142.2 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 595 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6165.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 2111 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1702 mg
-
Nátrium 2039 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 556.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 676 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 698 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
2620
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
Rakott karfiol
-
30 dkg főtt sonka
-
60 dkg karfiol
-
1 bögre rizs
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál köménymag
-
2 tk fűszerpaprika
-
1 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek libazsír
-
5 dkg parmezán sajt
Tetejére
-
2 dl tejföl
-
1 db tojás
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
Rakott karfiol
- A karfiolt rózsáira szedjük bő sós, borsos köménymagos vízben félpuhára főzzük. A megfőtt karfiolt vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst vízben előfőzzük.
- A kockára vágott vöröshagymát csipet sóval olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát tovább pároljuk.
- A meg dinsztelt hagymára rá dobjuk a darált sonkát együtt tovább pároljuk ízesítjük borssal, ha szükséges sózzuk.
- Ha megpároltuk a sonkát akkor belerakjuk a rizst, a pirospaprikát, a felvert egész tojást, a sajtot összekeverjük.
- Egy sütőtál alját kikenjük olajjal, majd a karfiol szeletek felével kirakjuk sózzuk, borsozzuk.
Tetejére
- A karfiol tetejére halmozzuk a sonkás tölteléket elsimítjuk, majd befedjük a maradék karfiollal.
- A tejfölt kikavarjuk az egész tojással, majd beleforgatjuk a sajtot és a karfiol tetejére öntjük, elsimítjuk.
- 180°C fokos előmelegített sütőbe toljuk 35 percre szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk hűlni. Langyosan tálaljuk mert így könnyebben lehet kivágni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 158
- Feltöltés dátuma: 2023. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept
Rakott karfiol a húsvéti maradék sonkából, hogy ne kelljen kidobni, és másnapra is legyen valami változatos, finom fogás.