Sonkás-sajtos muffin Glasertől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
387
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2317
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
186
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1890.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 845 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 104.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 811 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
387
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 127.9 g
Zsír
-
Összesen 126.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11342 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 2562 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 3141 mg
-
Nátrium 5072 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 628.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1565 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 400 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4868 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1413 micro
Összesen
2317
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 918.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
-
200 g tönkölybúza liszt
-
60 g vaj
-
2 db tojás
-
150 g joghurt
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 csokor snidling
-
1 csomag sütőpor
-
0.5 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A sonkát és a hagymát apró kockákra, a metélőhagymát gyűrűkre vágjuk.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, borssal, paprikával és 160 g sajttal, majd hozzákeverjük a sonkát, hagymát és a metélőhagymát.
- A vajat felolvasztjuk.
- A tojásokat kézi mixerrel felverjük, hozzákeverjük a vajat és a joghurtot. Majd a lisztes keveréket a tojásos masszához keverjük.
- A muffin tepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffin papírral, majd a masszát belekanalazzuk.
- A muffinokat megszórjuk a maradék sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 304
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 22926
- Feltöltés dátuma: 2013. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, pikáns muffin. Melegen a legfinomabb. A muffin masszát ízesíthetjük ½ gerezd apróra vágott fokhagymával is.