r
Nosalty Logó

Sonkás pizza fokhagymásan

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Sonkás pizza fokhagymásan
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

328
Kalória
10.7g
Fehérje
11.7g
Szénhidrátok
25.6g
Zsír
90g
Víz
44.9g
Koleszterin
1.1g
Rost
8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4595.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    3185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    360 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, olajat, és alaposan kidagasztjuk.
  3. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A fokhagymát belezúzzuk a tejfölbe, és összekeverjük.
  5. Egy pizzasütő formát vagy egy tepsit kikenünk és kilisztezünk, majd a tésztát szétnyomkodjuk benne.
  6. Megkenjük a tejfölös szósszal.
  7. Sugár alakban rárakjuk a vékony szelet sonkákat.
  8. A sajtot ráreszeljük a sonkákra.
  9. A paradicsomot felkarikázzuk, és a pizzára fektetjük.
  10. Amíg a sütő bemelegszik, addig a pizzát ismét kelesztjük, ez kb. 30 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x3

A hűtőben tettem rendet, amikor felfedeztem egy tálca csirkemell sonkát, ami nagyon lejárat közeli volt. Sürgősen fel kellett használni. Vacsira "összedobtam" ezt a kis pizzát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!