r
Nosalty Logó

Sonkás-mozzarellás-rukkolás pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sylvia Gasztro Angyal
Sonkás-mozzarellás-rukkolás pizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

690
Kalória
28.4g
Fehérje
85.4g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
215.7g
Víz
40.4g
Koleszterin
5.5g
Rost
5.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

Összesen 3441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2711 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8038.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1646 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    4348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1078.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    4223 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    13553 micro
  • Lut-zea
    5779 micro
Összesen 3441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    696 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. A langyos vizet elkeverjük a cukorral, az elmorzsolt élesztővel, az olívaolajjal, és lefedve meleg helyen hagyjuk pár percig pihenni.
  2. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, oregánót, és összekeverjük, majd egy mélyedést alakítunk ki a liszt közepén.
  3. Ez alatt a felfutott élesztőt adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk bele a lisztet. Ha némileg már összeállt a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és gyúrjuk át alaposan, amíg szép, homogén tésztát nem kapunk.
  4. A tetejét meglisztezzük, és egy nedves konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg kb. duplájára megkel (kb. 1-1,5 óra).

Pizzaszósz

  1. Elkészítjük a pizzaszószt: egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és addig pirítjuk, míg halvány színt kap.
  2. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, pár perc alatt összeforraljuk.
  3. A tűzről félrehúzva egy botmixerrel kissé pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, oregánót és az apróra tépkedett bazsalikomot is.
  4. Egyet forralunk rajta és már készen is vagyunk.

Pizzafeltét

  1. A sonkákat csíkokra vágjuk. A koktélparadicsomot pedig félbevágjuk.
  2. Amikor a tészta megkelt, akkor kiborítjuk egy lisztezett deszkára, és újból átgyúrjuk. Ezután három felé elosztjuk, gombócokat formázunk belőlük, és enyhén lisztezett felületen letakarva hagyjuk még 10 percet pihenni.
  3. Utána formázzuk a pizzákat egy kiolajozott pizzasütő lapra, majd az ízletes, házi pizzaszósszal megkenjük.
  4. Rátesszük a csíkokra vágott sonkákat, a félbevágott koktélparadicsomokat, és megszórjuk a mozzarella golyókkal, egy kevés rukkolával és a reszelt trappistával is.
  5. Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt még frissen megszórjuk rukkolával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Az olasz pizza az egész világon népszerű étel! Érdemes otthon is kipróbálni, és elfelejteni a pizza rendelést. A pizzatészta egy alap recept, más feltétekkel is lehet kísérletezni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!