Sonkás csirkemelltekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
katica32
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hús elkészítése
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
90 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
63 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
100g víz0 kcal
Mártás elkészítése
-
35 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
712
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hús elkészítése
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
200g füstölt-főtt tarja360 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
350g őszibarack konzerv252 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
400g víz0 kcal
Mártás elkészítése
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2850
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hús elkészítése
-
22.1g csirkemellfilé27 kcal
-
9.8g füstölt-főtt tarja18 kcal
-
9.8g füstölt sajt32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
17.2g őszibarack konzerv12 kcal
-
9.8g rizs35 kcal
-
19.6g víz0 kcal
Mártás elkészítése
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
9.8g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
141
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1298.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 835 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 260.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
712
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 200.1 g
Zsír
-
Összesen 109.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5193.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 3342 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1043.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 539 micro
-
Kolin: 385 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1166 micro
-
β-crypt 298 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
2850
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Hús elkészítése
-
20 dkg füstölt-főtt tarja
-
20 dkg füstölt sajt
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
20 dkg rizs
-
4 dl víz
Mártás elkészítése
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
Hús elkészítése
- A fél csirkemelleket megtisztítjuk, majd hogy nagyobb legyen, félbevágjuk. De nem vágjuk el teljesen, csak hogy jó nagy, tölthető csirkemell-szeleteket kapjunk. Mind a 4 fél csirkemellel így teszünk. (Itt jegyzem meg, hogy aki szereti, esetleg pulykamellet is használhat.) Majd óvatosan kicsit kiklopfoljuk, szinte csak elegyengetjük a húst. Ezután lesózzuk mindkét oldalát, és félretesszük. (A "kis húsokat", amik a csirkemellfilén vannak, és ennél az ételnél nem tudom felhasználni, én le szoktam fagyasztani, összegyűjtöm, és ha már van annyi, betekerem baconbe, esetleg pár darab májat is melléteszek, és isteni egy újabb ebédnek.)
- A tarját vagy aprítóval nagyon apróra vágjuk, vagy akár le is lehet darálni. A füstölt sajtot lereszeljük. Összekeverjük a sonkát, a sajtot, és hozzáadunk egy kevés fehér borsot és egy kis szerecsendiót. Nem kell sok, mert nagyon intenzív íze van. Só nem kell a tarja miatt. A húst pedig úgyis megsóztuk.
- Mivel 4 húst fogunk tölteni, előkészítünk 4 nagyobb alufóliadarabot. Majd tegyünk egy nagy lábasba vizet forrni.
- A hússzeleteket egyenként kiterítjük, a 3/4 részére elterítjük a tölteléket, és felcsavarjuk, mint egy bejglit. Nem kell megtűzdelni. A hústekercseket egyenként betekerjük szorosan 1-1 alufóliába. Az alufólia akkora legyen, hogy a húsok végein is hosszabb legyen. Amikor betekertük, a végét is óvatosan megtekerjük (mintha szaloncukrot csomagolnánk), és visszahajtjuk. Majd beledobjuk a forrásban lévő vízbe. Lefedjük, és kb. 40 percig hagyjuk főni a húsokat.
- Ez idő alatt megfőzhetjük a rizst is. Elkészíthetjük hagyományos módon, vagy tasakos rizsből is. Ahogyan jobban szeretjük.
- Ha megfőttek a húsok, leöntjük a vizet róla, és óvatosan - mert forró - kicsomagoljuk. Tálaláshoz a hústekercseket egy éles késsel ferdén 3-4 darabra vágjuk. A rizzsel, besamellel és barackkal fogyasztjuk.
Mártás elkészítése
- A besamelmártáshoz elkészítjük a rántást, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel, és fűszerezzük sóval, fehér borssal és egy pici szerecsendióval. Ha besűrűsödött, készen is van.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 830
- Feltöltés dátuma: 2016. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
katica32
9 recept
Sok-sok évvel ezelőtt keresztszüleimnél írtam le ezt a receptet egy könyvből. Ők mondták, hogy elkészítették, és nagyon ízlett nekik. Amikor már külön háztartást vezettem, kipróbáltam. A mai napig imádom, és a családom is nagyon szereti. Érdemes kipróbálni!!!