Sonkás csiga 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
75g tej42 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
-
50g főtt sonka70 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
13g sajt44 kcal
A tetejére
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
8g margarin54 kcal
Összesen
1084
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
200g főtt sonka280 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
50g sajt176 kcal
A tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
30g margarin215 kcal
Összesen
4329
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
30.8g finomliszt112 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
18.5g tej10 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
6.2g margarin44 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
12.3g főtt sonka17 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
3.1g margarin22 kcal
-
11.1g snidling3 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
A tetejére
-
2.5g tojásfehérje1 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
Összesen
265
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1538.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 98.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 601 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 478 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1470 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
1084
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 132.9 g
Zsír
-
Összesen 226.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6154.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1319 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1231 mg
-
Nátrium 3126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 394 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 556 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 1912 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 5878 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 895 micro
Összesen
4329
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
3 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
10 dkg margarin
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
A töltelékhez
A tetejére
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- Kb. 1 dl langyos tejbe szórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- A többi tejet és a margarint is langyosra melegítjük.
- A hozzávalókból közepesen lágy tésztát készítünk, és kétszeresére kelesztjük.
- Ezután lazán átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, úgy 1 cm vastagra.
- A töltelékhez a sonkát ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk, a snidlinget is felaprítjuk, s ezeket összekeverjük a tejföllel, meg 5 dkg puha margarinnal.
- A tölteléket egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
- Lazán feltekerjük, és kb. 2 ujjnyi darabokra vágjuk, hogy 15-16 db legyen belőle.
- Kikent tepsibe rakjuk a csigákat, az oldalukat megkenjük olvasztott margarinnal, hogy majd ha készen lesznek, könnyebb legyen őket szétszedni.
- A tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
- Kicsit hagyjuk így pihenni, míg a sütő bemelegszik, majd aranyszínűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22x38x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4585
- Feltöltés dátuma: 2011. június 06.
Ajánló
Füstölt húsos bablevesből is csenhetünk ki a töltelékhez húst, vagy bármilyen intenzívebb ízű főtt sonkát, tarját is használhatunk hozzá, amit füstölt sajttal szórunk meg. Ha a sütőnk nem hőlégkeveréses, akkor kb. 20°C-kal nagyobb lángon süssük!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Fahéj
288 recept
A húsvéti sonka utolsó morzsái méltóan búcsúztak az ünneptől...