r
Nosalty Logó

Sonkás csiga 2.

Fahéj
Sonkás csiga 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1084
Kalória
33.2g
Fehérje
107.3g
Szénhidrát
56.7g
Zsír
98.5g
Víz
98.4g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1470 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6154.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    3126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    429.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    556 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5878 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 4329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. 1 dl langyos tejbe szórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A többi tejet és a margarint is langyosra melegítjük.
  3. A hozzávalókból közepesen lágy tésztát készítünk, és kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután lazán átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, úgy 1 cm vastagra.
  5. A töltelékhez a sonkát ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk, a snidlinget is felaprítjuk, s ezeket összekeverjük a tejföllel, meg 5 dkg puha margarinnal.
  6. A tölteléket egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  7. Lazán feltekerjük, és kb. 2 ujjnyi darabokra vágjuk, hogy 15-16 db legyen belőle.
  8. Kikent tepsibe rakjuk a csigákat, az oldalukat megkenjük olvasztott margarinnal, hogy majd ha készen lesznek, könnyebb legyen őket szétszedni.
  9. A tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Kicsit hagyjuk így pihenni, míg a sütő bemelegszik, majd aranyszínűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x38x6

A húsvéti sonka utolsó morzsái méltóan búcsúztak az ünneptől...

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...