r
Nosalty Logó

Sonkás csiga 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Sonkás csiga 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1470 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6154.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    3126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    556 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5878 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 4329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. 1 dl langyos tejbe szórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A többi tejet és a margarint is langyosra melegítjük.
  3. A hozzávalókból közepesen lágy tésztát készítünk, és kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután lazán átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, úgy 1 cm vastagra.
  5. A töltelékhez a sonkát ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk, a snidlinget is felaprítjuk, s ezeket összekeverjük a tejföllel, meg 5 dkg puha margarinnal.
  6. A tölteléket egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  7. Lazán feltekerjük, és kb. 2 ujjnyi darabokra vágjuk, hogy 15-16 db legyen belőle.
  8. Kikent tepsibe rakjuk a csigákat, az oldalukat megkenjük olvasztott margarinnal, hogy majd ha készen lesznek, könnyebb legyen őket szétszedni.
  9. A tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Kicsit hagyjuk így pihenni, míg a sütő bemelegszik, majd aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x38x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4585
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Ajánló

Füstölt húsos bablevesből is csenhetünk ki a töltelékhez húst, vagy bármilyen intenzívebb ízű főtt sonkát, tarját is használhatunk hozzá, amit füstölt sajttal szórunk meg. Ha a sütőnk nem hőlégkeveréses, akkor kb. 20°C-kal nagyobb lángon süssük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsvéti sonka utolsó morzsái méltóan búcsúztak az ünneptől...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...