r
Nosalty Logó

Sonkás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Sonkás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4537.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    3075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az elmorzsolt élesztőt a langyos, cukros tejben pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vizet, az olajat és felfutott élesztőt.
  3. Kézzel, szerencsésebb esetben pedig a robotgép dagasztókarjának segítségével, hólyagosra gyúrjuk/ dagasztjuk.
  4. Langyos helyre téve, letakarva, megkelesztjük a tésztát (kb. 1 óra alatt).
  5. Közben a tölteléket is elkészítjük: az apróra vágott hagymát a vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük.
  6. A sonkát ledaráljuk, belekeverjük a dinsztelt hagymát és a tejfölt. Borssal ízesítjük.
  7. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk (téglalap alakúra, már amennyire tudjuk...).
  8. A széleket 1 centi sávban üresen hagyva megkenjük a tésztát a sonkakrémmel. Ráhintjük a reszelt sajtot.
  9. Hosszanti irányban feltekerjük, a tekercsből két centi vastag csigákat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra- 35 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 373
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 40556
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 18.

Ajánló

A tölteléket tetszés szerint ízesíthetjük: kerülhet bele pl. torma és megmaradt főtt tojás is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A megmaradt húsvéti sonka "eltüntetése" történhet így is:-). Az ötlet és az alaprecept Zsuzsitól, aki főz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...