r
Nosalty Logó

Somlói galuska vaníliakrémmel

NS
Somlói galuska vaníliakrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A galuskához

A vaníliakrémhez

957
Kalória
20.6g
Fehérje
108.4g
Szénhidrát
48.9g
Zsír
93.9g
Víz
356.7g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
72.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A galuskához

A vaníliakrémhez

Összesen 957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A galuskához

A vaníliakrémhez

Összesen 2873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A galuskához

A vaníliakrémhez

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4161.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.3 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1265 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 2873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A galuskához

  1. A piskótát apró kockákra vágjuk. Rétegesen tálba rakjuk, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával.
  2. Vaníliás krém: a tojássárgájához cukrot, lisztet és tejet keverünk, majd felfőzzük. Amikor krémes állagúvá válik, melegen egy egész kocka vajat teszünk bele, alaposan elkeverjük.
  3. A tojások fehérjéjét kemény habbá felverjük, és lassan a krémbe keverjük. A krém mennyiségét elfelezzük, egyik felébe kakaót teszünk. Másik felébe pedig vaníliás cukrot. (Ha 6 tojásból készítjük a piskótatésztát, akkor a krémet duplán vesszük.)
  4. Egy sor tészta, mazsola, utána vaníliakrém, tészta, csokikrém, ezt váltogatjuk, végüla legfelső tésztára kerül a csokikrém maradék része. (Előnye, hogy elkészítés után nem kell várni, azonnal fogyasztható.)
  5. Tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

A somlóit sokan kedvelik... Mi így szeretjük készíteni.

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...