r
Nosalty Logó

Somlói galuska mascarpone-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági988
Somlói galuska mascarpone-val
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    294 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3185.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 4497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvákat apróra vágjuk, és egy kis tálkában rumba beáztatjuk.
  2. A diót durvára daráljuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra verjük.
  4. Hozzáadjuk a mascarpone-t, a rumot vagy az amarettót.
  5. A tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
  6. Egy tálban csomómentesre keverjük a 1,5 dl tejet 3-4 ek kakaóval, ízesítjük barna cukorral, amarettóval vagy rummal. (Én mindkettőt beletettem az intenzívebb ízhatás elérése érdekében.)
  7. A babapiskótákat a kakaós tejbe mártjuk, és egy négyszögletes tál alját (pl. jénai) kirakjuk velük egy sorban úgy, hogy az első kettő piskótát belemártjuk a kakaóba, az utána következő kettőt simán hagyjuk, azokat rummal locsoljuk meg, és felváltva folytatjuk így tovább.
  8. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone-krémet teszünk, meghintjük 1 ek cukrozott kakaóporral, a dióval és az aszalt szilvával.
  9. Ezután újból egy sor piskótaréteg következik.
  10. 0,5 dl tejben 3 ek cukrozott kakaóport elkeverünk, és meglocsoljuk vele a piskótákat.
  11. A rétegezést folytatjuk úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Majd ezt is megszórjuk cukrozott kakaóval, dióval és aszalt szilvával.
  12. Felverünk 350 ml habtejszínt, és nyomózsákkal dekoráljuk a desszertünk tetejét.
  13. Megszórjuk dióval, néhány kakaóba mártott piskótadarabbal, csokiöntettel díszítjük.
  14. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  15. Tálalás előtt plusz csokiöntetet is készíthetünk hozzá. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 50705
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Ajánló

Tipp a recepthez: A piskótákat felváltva kell rakni - ezt említettem -, a második piskóta rétegnél ugyanez az eljárás, csak annyi a különbség, hogy ott kezdjétek fordítva rakni, tehát ha az alsót két kakaóssal kezdtük, a felsőt két simával kezdjük...ez csak annyiban fontos, amikor ki lesz vágva a szelet, ne kerüljön két ugyanolyan ízű piskóta egy adagba ... :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ági988 6 recept

Első receptem, amit erre az oldalra feltöltöttem. Apukám születésnapjára készítettem el először, nagy sikert aratott... Remélem, sokan megnyalják majd utána mind a 10 ujjukat. :) E somlói elkészítése során a hagyományos tiramisu receptjét kombináltam saját ötleteimmel. Váljon egészségetekre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...