Somlói galuska mascarpone-val
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági988
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
42g mascarpone168 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
33g tej19 kcal
-
15 kcal
-
32 kcal
-
13g dió85 kcal
-
6 kcal
-
42g babapiskóta157 kcal
-
8g rum18 kcal
-
12 kcal
-
58g habtejszín170 kcal
Összesen
749
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
250g mascarpone1010 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
200g tej112 kcal
-
91 kcal
-
50g instant kakaópor190 kcal
-
78g dió510 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g babapiskóta940 kcal
-
48g rum111 kcal
-
30g aszalt szilva72 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
Összesen
4497
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
16.4g mascarpone66 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
13.1g tej7 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
3.3g instant kakaópor12 kcal
-
5.1g dió34 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
16.4g babapiskóta62 kcal
-
3.2g rum7 kcal
-
5 kcal
-
23g habtejszín67 kcal
Összesen
296
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
749
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.7 g
Zsír
-
Összesen 294 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3185.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 800 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 497 mg
-
Foszfor 1088 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 378.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1221 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 524 mg
-
Retinol - A vitamin: 1191 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 797 micro
Összesen
4497
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
-
250 g mascarpone
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
4 teáskanál barna cukor
-
2 dl tej
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
250 g babapiskóta
-
350 ml habtejszín
Elkészítés
- Az aszalt szilvákat apróra vágjuk, és egy kis tálkában rumba beáztatjuk.
- A diót durvára daráljuk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra verjük.
- Hozzáadjuk a mascarpone-t, a rumot vagy az amarettót.
- A tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
- Egy tálban csomómentesre keverjük a 1,5 dl tejet 3-4 ek kakaóval, ízesítjük barna cukorral, amarettóval vagy rummal. (Én mindkettőt beletettem az intenzívebb ízhatás elérése érdekében.)
- A babapiskótákat a kakaós tejbe mártjuk, és egy négyszögletes tál alját (pl. jénai) kirakjuk velük egy sorban úgy, hogy az első kettő piskótát belemártjuk a kakaóba, az utána következő kettőt simán hagyjuk, azokat rummal locsoljuk meg, és felváltva folytatjuk így tovább.
- Ezután a piskótára egy réteg mascarpone-krémet teszünk, meghintjük 1 ek cukrozott kakaóporral, a dióval és az aszalt szilvával.
- Ezután újból egy sor piskótaréteg következik.
- 0,5 dl tejben 3 ek cukrozott kakaóport elkeverünk, és meglocsoljuk vele a piskótákat.
- A rétegezést folytatjuk úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Majd ezt is megszórjuk cukrozott kakaóval, dióval és aszalt szilvával.
- Felverünk 350 ml habtejszínt, és nyomózsákkal dekoráljuk a desszertünk tetejét.
- Megszórjuk dióval, néhány kakaóba mártott piskótadarabbal, csokiöntettel díszítjük.
- 3-4 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt plusz csokiöntetet is készíthetünk hozzá. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 90
- Össznézettség: 50910
- Feltöltés dátuma: 2011. december 23.
Ajánló
Tipp a recepthez: A piskótákat felváltva kell rakni - ezt említettem -, a második piskóta rétegnél ugyanez az eljárás, csak annyi a különbség, hogy ott kezdjétek fordítva rakni, tehát ha az alsót két kakaóssal kezdtük, a felsőt két simával kezdjük...ez csak annyiban fontos, amikor ki lesz vágva a szelet, ne kerüljön két ugyanolyan ízű piskóta egy adagba ... :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Ági988
6 recept
Első receptem, amit erre az oldalra feltöltöttem. Apukám születésnapjára készítettem el először, nagy sikert aratott... Remélem, sokan megnyalják majd utána mind a 10 ujjukat. :) E somlói elkészítése során a hagyományos tiramisu receptjét kombináltam saját ötleteimmel. Váljon egészségetekre!