Somlói galuska Margótól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
A vaníliakrémhez
-
50g tej28 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
A csokoládékrémhez
-
60g tej34 kcal
-
7 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
-
2g rum4 kcal
Az összeállításhoz
-
40g piskótalap116 kcal
-
20g piskótalap58 kcal
-
15g dió98 kcal
-
15g mazsola45 kcal
-
10g rum23 kcal
Összesen
604
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
A vaníliakrémhez
-
500g tej280 kcal
-
25g vaníliaaroma0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
A csokoládékrémhez
-
600g tej336 kcal
-
68 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
16g rum37 kcal
Az összeállításhoz
-
400g piskótalap1160 kcal
-
200g piskótalap580 kcal
-
150g dió981 kcal
-
150g mazsola449 kcal
-
100g rum231 kcal
Összesen
6051
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
A vaníliakrémhez
-
17.4g tej10 kcal
-
0.9g vaníliaaroma0 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
7g tojásfehérje4 kcal
A csokoládékrémhez
-
20.9g tej12 kcal
-
2 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.6g rum1 kcal
Az összeállításhoz
-
14g piskótalap40 kcal
-
7g piskótalap20 kcal
-
5.2g dió34 kcal
-
5.2g mazsola16 kcal
-
3.5g rum8 kcal
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
604
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.6 g
Zsír
-
Összesen 168.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 1697 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9918.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 2115 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 559 mg
-
Foszfor 2258 mg
-
Nátrium 4723 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 939.7 g
-
Cukor 648 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 526.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 272 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 630 micro
-
Kolin: 1136 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1650 micro
Összesen
6051
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A vaníliakrémhez
-
5 dl tej
-
20 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
5 db tojásfehérje
A csokoládékrémhez
-
6 dl tej
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojássárgája
-
1 evőkanál finomliszt
Az összeállításhoz
-
15 dkg mazsola
Elkészítés
A vaníliakrémhez
- A diót megpirítjuk, és durvára vágjuk, a mazsolát rumba áztatjuk. A piskótákat nagyobb falatnyi darabokra törjük, és mindezt félretesszük.
- Elkészítjük a vaníliakrémet a következők szerint: 4 dl tejet vaníliával és a 2/3 cukorral összekeverjük. A maradék tejet egy edényben liszttel és a tojássárgájával simára keverjük, majd a vaníliás tejhez adjuk, és felforraljuk. A fehérjékből az 1/3-ad cukorral kemény habot verünk. A habot beleforgatjuk a krémbe.
- A csokoládékrém következik, amihez a kakaót a tejjel simára kikeverjük, a cukrot és a tojássárgáját is hozzáadjuk, majd állandóan kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve rummal ízesítjük. (Jóval hígabb állagúnak kell lennie, mint a vaníliakrém.)
- Fogunk egy nagy, mutatós üvegtálat, és az aljába csorgatunk egy kevés csokiszószt, majd lerakunk egy réteg piskótát. Megkenjük egy adag vaníliakrémmel, majd egy új réteg piskóta következik, utána újra csokoládékrém, ezt mindig meghintjük egy réteg pirított dióval, szórunk rá az áztatott mazsolából, és így tovább... amíg a hozzávalók el nem fogynak.
- Legalább egy éjszakát állnia kell, a siker garantált!:) Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 579
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 102
- Össznézettség: 121307
- Feltöltés dátuma: 2012. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
"Kicsi" lányom receptje, az Ő ízlése szerint nálunk mazsola nélkül készül! :)