r
Nosalty Logó

Somlói galuska 6.

Cinderella_707
Somlói galuska 6.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

614
Kalória
14.2g
Fehérje
91.1g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
92.4g
Víz
187.1g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
61.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Összesen 7370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7746.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1018 mg
  • Foszfor
    2912 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1093.3 g
  • Cukor
    734 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    1109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    491 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3060 micro
Összesen 7370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojások sárgáját a cukor kb. felével jól kikeverjük.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral.
  3. A kikevert sárgájához adjuk apránként a felvert habot és közben a lisztet is adagoljuk. (Óvatosan kell keverni, hogy ne törjön össze a hab.)
  4. Ezután a kész piskótatésztát 3 részre osztjuk.
  5. Az egyikbe még belekeverjük a darált diót, a másikba a kakaót. A harmadik simán marad.
  6. Sütpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük egymás után őket, és kb. 15 percig sütjük egymás után mindegyiket.
  7. A szirpuhoz a vizet felforraljuk a cukorral és a megtisztított mazsolát belszórjuk.
  8. Ha egyet forrt, levesszük a tűzről és belereszeljük a citrom héját.
  9. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl langyos tejjel kikeverjük.
  10. A többi tejet felforraljuk, ebből még 2-3 kanálnyit a kikevert tojássárgákhoz keverünk, majd az egészet belöntjük a tejbe, és 3-5 percig kevergetjük, míg sűrű nem lesz.
  11. A tűzhelyről levéve a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  12. A megsütött diós piskótalapot egy mélyebb tepsibe, vagy üvegtálba fektetjük és a mazsolás meleg sziruppal és rummal meglocsoljuk.
  13. A krém egyharmadát rákenjük, és darált dióval megszórjuk.
  14. Ezután megismételjük ugyanezt a kakaós piskótalappal.
  15. Végül rátesszük a sima piskótalapot is. Ezt is meglocsoljuk, majd a maradék krémmel megkenjük.
  16. A kakaóport a tetejére szitáljuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  17. Az öntethez a csokoládét a cukorral felolvasztjuk a vízben. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a rumot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 60*40

Ezzel a sütivel eddig még sosem fürödtem be, mindig nagy siker volt. :) Ha gyerekeknek is szánjuk, a rum mennyiségét érdemes csökkenteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...