r
Nosalty Logó

Somlói galuska 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cinderella_707
Somlói galuska 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Összesen 7370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7746.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1018 mg
  • Foszfor
    2912 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1093.3 g
  • Cukor
    734 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    491 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3060 micro
Összesen 7370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojások sárgáját a cukor kb. felével jól kikeverjük.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral.
  3. A kikevert sárgájához adjuk apránként a felvert habot és közben a lisztet is adagoljuk. (Óvatosan kell keverni, hogy ne törjön össze a hab.)
  4. Ezután a kész piskótatésztát 3 részre osztjuk.
  5. Az egyikbe még belekeverjük a darált diót, a másikba a kakaót. A harmadik simán marad.
  6. Sütpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük egymás után őket, és kb. 15 percig sütjük egymás után mindegyiket.
  7. A szirpuhoz a vizet felforraljuk a cukorral és a megtisztított mazsolát belszórjuk.
  8. Ha egyet forrt, levesszük a tűzről és belereszeljük a citrom héját.
  9. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl langyos tejjel kikeverjük.
  10. A többi tejet felforraljuk, ebből még 2-3 kanálnyit a kikevert tojássárgákhoz keverünk, majd az egészet belöntjük a tejbe, és 3-5 percig kevergetjük, míg sűrű nem lesz.
  11. A tűzhelyről levéve a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  12. A megsütött diós piskótalapot egy mélyebb tepsibe, vagy üvegtálba fektetjük és a mazsolás meleg sziruppal és rummal meglocsoljuk.
  13. A krém egyharmadát rákenjük, és darált dióval megszórjuk.
  14. Ezután megismételjük ugyanezt a kakaós piskótalappal.
  15. Végül rátesszük a sima piskótalapot is. Ezt is meglocsoljuk, majd a maradék krémmel megkenjük.
  16. A kakaóport a tetejére szitáljuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  17. Az öntethez a csokoládét a cukorral felolvasztjuk a vízben. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a rumot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 60*40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 36765
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Ajánló

Tálaláskor kanállal a tányérra szaggatjuk, tejszínhabbal díszítjük, végül meglocsoljuk az öntettel. Ha az öntet besűrűsödik, kicsit melegíteni kell rajta. Vaníliás cukor helyett használhatunk vaníliarudat is. Bármilyen alkalomra megfelel, születésnapra az általam elkészített kerek tálban még tortának is jó. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cinderella_707 4 recept

Ezzel a sütivel eddig még sosem fürödtem be, mindig nagy siker volt. :) Ha gyerekeknek is szánjuk, a rum mennyiségét érdemes csökkenteni.

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Az öntethez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...