r
Nosalty Logó

Sólet Majam konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Majam
Sólet Majam konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4832 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 606 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    416.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9772.5 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    590 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    1462 mg
  • Foszfor
    4892 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2183 micro
  • Kolin:
    1876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1380 micro
Összesen 4832 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két evőkanál zsírt megolvasztjuk a lábasban.
  2. Összeállítjuk az ételt: a lábasba sorba beletesszük a felvágott vöröshagymát, a szintén összevágott fokhagymát, a babot. Megszórjuk 2 teáskanál fűszerpaprikával, 1 csapott evőkanál liszttel és a sóval (a sóval óvatosan bánjunk, a füstölt hús is sós, lesz lehetőség később kóstolni, s ha nem elég sós, utána sózni). Ezt mind összerázzuk.
  3. Ezután következnek a húsok. Elrendezzük a marhahúst és a füstölt combot a tetején, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Feltesszük a gázra, és felforraljuk.
  4. Ha felforrt, 150 fokos sütőbe tesszük a lábast, és kb. 3 órán keresztül sütjük.
  5. A 3 óra elteltével kivesszük a lábast (itt lehet kóstolni!), és beletesszük a gerslit és a megmosott, nyers tojásokat. Innentől még kb. 1 óra, amíg elkészül.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 280 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 30346
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 25.

Ajánló

Hozzá: 2011. évi Egri kadarka.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta ettem volna már egy jó sóletet. Kerestem a recepteket mindenhol, és próbálkoztam is, de valójában nem sikerült. A minap kezembe akadt anyám receptkönyve, benne csak a hozzávalók, akkor már tudtam, hogy belevágok a sólet készítésébe. A családom odavolt érte, nagyon jól sikerült. Vannak praktikák, amiket összegyűjtöttem. Pl. nem kell sem a babot, sem a gerslit beáztatni. 5 literes sütőbe tehető fémlábast használtam. Fontosak a mennyiségek! Amúgy egész végig az ételt meg sem kavartam, nem égett le, remek, szaftos lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...