Sólet Majam konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Majam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
4g libazsír34 kcal
-
0 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
63g fejtett bab208 kcal
-
31g gersli110 kcal
-
25g pulykacomb30 kcal
-
125g marhahús178 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
606
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
250g gersli880 kcal
-
200g pulykacomb239 kcal
-
1000g marhahús1420 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
4832
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.1g libazsír10 kcal
-
0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
18.5g fejtett bab61 kcal
-
9.2g gersli32 kcal
-
7.4g pulykacomb9 kcal
-
36.9g marhahús52 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.8g víz0 kcal
Összesen
176
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1221.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 611 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 193.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
606
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 416.7 g
Zsír
-
Összesen 122.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9772.5 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 590 mg
-
Kálcium 1506 mg
-
Vas 90 mg
-
Magnézium 1462 mg
-
Foszfor 4892 mg
-
Nátrium 1141 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 515 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 117 mg
VÍZ
-
Összesen 1550.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2183 micro
-
Kolin: 1876 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1380 micro
Összesen
4832
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek libazsír
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csapott ek finomliszt
-
50 dkg fejtett bab
-
25 dkg gersli
-
4 db tojás
-
4 dl víz
Elkészítés
- A két evőkanál zsírt megolvasztjuk a lábasban.
- Összeállítjuk az ételt: a lábasba sorba beletesszük a felvágott vöröshagymát, a szintén összevágott fokhagymát, a babot. Megszórjuk 2 teáskanál fűszerpaprikával, 1 csapott evőkanál liszttel és a sóval (a sóval óvatosan bánjunk, a füstölt hús is sós, lesz lehetőség később kóstolni, s ha nem elég sós, utána sózni). Ezt mind összerázzuk.
- Ezután következnek a húsok. Elrendezzük a marhahúst és a füstölt combot a tetején, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Feltesszük a gázra, és felforraljuk.
- Ha felforrt, 150 fokos sütőbe tesszük a lábast, és kb. 3 órán keresztül sütjük.
- A 3 óra elteltével kivesszük a lábast (itt lehet kóstolni!), és beletesszük a gerslit és a megmosott, nyers tojásokat. Innentől még kb. 1 óra, amíg elkészül.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 280 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 30346
- Feltöltés dátuma: 2015. március 25.
Ajánló
Hozzá: 2011. évi Egri kadarka.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Majam
8 recept
Régóta ettem volna már egy jó sóletet. Kerestem a recepteket mindenhol, és próbálkoztam is, de valójában nem sikerült. A minap kezembe akadt anyám receptkönyve, benne csak a hozzávalók, akkor már tudtam, hogy belevágok a sólet készítésébe. A családom odavolt érte, nagyon jól sikerült. Vannak praktikák, amiket összegyűjtöttem. Pl. nem kell sem a babot, sem a gerslit beáztatni. 5 literes sütőbe tehető fémlábast használtam. Fontosak a mennyiségek! Amúgy egész végig az ételt meg sem kavartam, nem égett le, remek, szaftos lett.