Sokmagos-túrós Graham-pogi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 csillag • 0 értékelés •4 hozzászólás
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
21g margarin149 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
21g sovány túró20 kcal
-
83 kcal
-
17g graham-liszt55 kcal
-
3 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
1g só0 kcal
A tésztához később
-
13g mozzarella37 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g lenmag4 kcal
-
4 kcal
-
1g tökmag4 kcal
A hajtogatáshoz
-
4g margarin30 kcal
A tetejére
Összesen
436
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
250g margarin1793 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
250g sovány túró235 kcal
-
996 kcal
-
200g graham-liszt664 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
11g só0 kcal
A tésztához később
-
150g mozzarella449 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g lenmag53 kcal
-
47 kcal
-
10g tökmag45 kcal
A hajtogatáshoz
-
50g margarin359 kcal
A tetejére
Összesen
5247
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
16.5g margarin118 kcal
-
4g joghurt2 kcal
-
16.5g sovány túró15 kcal
-
19.8g teljes kiőrlésű liszt66 kcal
-
13.2g graham-liszt44 kcal
-
2 kcal
-
2.6g tojásfehérje1 kcal
-
0.7g só0 kcal
A tésztához később
-
9.9g mozzarella30 kcal
-
0.5g szezámmag3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.7g lenmag4 kcal
-
0.5g napraforgómag3 kcal
-
0.7g tökmag3 kcal
A hajtogatáshoz
-
3.3g margarin24 kcal
A tetejére
Összesen
345
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 944.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
436
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.1 g
Zsír
-
Összesen 343.8 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11332.3 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1840 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 824 mg
-
Foszfor 2976 mg
-
Nátrium 5480 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 76 mg
VÍZ
-
Összesen 353.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3134 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 295 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 433 mg
-
Retinol - A vitamin: 2968 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1993 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1410 micro
Összesen
5247
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 747.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg margarin
-
25 dkg sovány túró
-
300 g teljes kiőrlésű liszt
-
200 g graham-liszt
-
3 dkg friss élesztő
-
1 db tojásfehérje
-
1.5 tk só
A tésztához később
-
1 ek szezámmag
-
1 ek köménymag
-
1 ek lenmag
-
1 ek napraforgómag
-
1 ek tökmag
A hajtogatáshoz
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük, és dagasztóprogramot futtatunk, vagy kézzel szépen megdagasztjuk.
- A dagasztás ideje alatt nagyon enyhén megpirítjuk a magokat (vigyázz, a lenmag pattog, és szeret kiugrani a serpenyőből! :))
- A dagasztás utolsó 5 percében beszórjuk a pirított magokat, hogy a gép szépen egyenletesen belekeverje őket a tésztába, vagy kézzel gyúrjuk bele, de alaposan ám!
- Lisztezett felületen 3 mm körülire nyújtjuk a tésztát, megszórjuk a reszelt sajttal, félbehajtjuk, és ismét kinyújtjuk 3 mm környékire.
- Megkenjük a lapot olvasztott margarinnal, félbehajtjuk, kinyújtjuk, ezt megismételjük még vagy 3x (minél többször tesszük, annál "rétegesebb" lesz a pogi).
- Utolsó alkalommal fél cm-1 cm közöttire nyújtjuk, és 2, max. 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
- Egymástól 2 cm-re tesszük őket a tepsire, megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, a tetejüket megszórjuk maggal/ sajttal ízlés szerint.
- kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 33575
- Feltöltés dátuma: 2010. június 03.
Ajánló
A tészta hűtőben napokig eláll, nem muszáj egyszerre megsütni az egész adagot!
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta kerestem a - számunkra - tökéletes pogácsa receptjét, itt találtam meg Túrós pogácsa néven, ezen változtattam kicsit, így született meg ez a recept. Egy 20 g-os pogi kb. 50 kcal.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!