r
Nosalty Logó

Sokmagos-túrós Graham-pogi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •4 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sokmagos-túrós Graham-pogi
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tésztához később

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 436 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tésztához később

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 5247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tésztához később

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 436 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.1 g

Zsír

  • Összesen
    343.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11332.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1840 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    824 mg
  • Foszfor
    2976 mg
  • Nátrium
    5480 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2968 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1993 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 5247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztához később

A hajtogatáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük, és dagasztóprogramot futtatunk, vagy kézzel szépen megdagasztjuk.
  2. A dagasztás ideje alatt nagyon enyhén megpirítjuk a magokat (vigyázz, a lenmag pattog, és szeret kiugrani a serpenyőből! :))
  3. A dagasztás utolsó 5 percében beszórjuk a pirított magokat, hogy a gép szépen egyenletesen belekeverje őket a tésztába, vagy kézzel gyúrjuk bele, de alaposan ám!
  4. Lisztezett felületen 3 mm körülire nyújtjuk a tésztát, megszórjuk a reszelt sajttal, félbehajtjuk, és ismét kinyújtjuk 3 mm környékire.
  5. Megkenjük a lapot olvasztott margarinnal, félbehajtjuk, kinyújtjuk, ezt megismételjük még vagy 3x (minél többször tesszük, annál "rétegesebb" lesz a pogi).
  6. Utolsó alkalommal fél cm-1 cm közöttire nyújtjuk, és 2, max. 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
  7. Egymástól 2 cm-re tesszük őket a tepsire, megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, a tetejüket megszórjuk maggal/ sajttal ízlés szerint.
  8. kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 33575
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 03.

Ajánló

A tészta hűtőben napokig eláll, nem muszáj egyszerre megsütni az egész adagot!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta kerestem a - számunkra - tökéletes pogácsa receptjét, itt találtam meg Túrós pogácsa néven, ezen változtattam kicsit, így született meg ez a recept. Egy 20 g-os pogi kb. 50 kcal.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A tésztához később

A hajtogatáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!