r
Nosalty Logó

Snicker's szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Snicker's szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    591.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    280 g
  • Koleszterin
    1331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8184.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1771 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    927 mg
  • Foszfor
    3711 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.5 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2520 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    1230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2374 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 7834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 468 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, és a közepébe kis mélyedésben a sütőport, amit felhevítünk 1 kk ecettel (citromlével).
  2. Óvatosan összekeverjük, és kikent vagy papirral bélelt tepsibe osztjuk, hogy egyenletes legyen, majd megsütjük. (nálam ez30-35 perc)
  3. Miután kész, kivesszük, és langymelegen reszelünk rá 100 g fehér csokit.
  4. Felaprítjuk a diót, és 5-10 percet pirítjuk egy kisebb tepsiben.
  5. Elkészítjük a krémet, 6 tojassárgáját habosra kavarunk 5 ek cukorral (félre tesszük).
  6. A 8 ek cukrot megolvasztunk a platnin, (mikor olvadásnak indul, állandó kavarással segítjük a cukordarabok elolvadását), ekkor hozzákeverjük a margarint, FIGYELEM(!) a hirtelen felszabaduló gőzre, miutánpicit feljebb vesszük a tüzet, majd egyenletesen minden részében állandó kavarással megvárjuk, míg a margarint befogadja az olvadt cukor. (a tüzet úgy mérsékeljük, hogy ne égjen el a cukor és addig kavargatjuk, amíg minden darabka elolvadt)
  7. Ekkor hozzáadjuk a habos tojássárgáját, visszaállítjuk a tüzet, és ügyelünk, hogy csomómentes maradhasson. Csak pár percetfőzzük együtt, enyhénsűrüsödni fog, amiután hozzákavarjuk a pergelt diót, s ezzel újra felfőzzük.
  8. Hűvös helyenkavargatjuk, 2-3perc utánelosztjuk egyenletesen a reszelt csokis tésztára, vigyázva, hogy a reszelt csoki ne csússzon el a helyéről. (ragadós ésmelegen lévő karamellkrém könnyen összecsomózza a reszelt fehér csokit)
  9. Pár perc múlva ráreszeljük a kakaós csokit is.
  10. Hűtőbe rakva kb. 40 perc múlva fogyasztható. Tapasztalatunk szerint mégis jobb a tésztájának, ha órákat is hűlhet, de ezt nem mindig birjuk ki.:)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 35X25X6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27251
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Ajánló

Akik szeretik a karamellt és a csokiféléket, feltétlen próbálják ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmnél ettem pár évvel ezelőtt valamelyik ünnepen, s azóta is kedvenc süti családunkban: nem csak ünnepnapokon :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...