Slayer torta metálarcoknak
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
11 kcal
-
10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
31g vaj224 kcal
Díszítés
-
63g habtejszín183 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
9g cukorgyöngy34 kcal
-
13g cukorfondant43 kcal
-
6g málnaszörp19 kcal
Összesen
1097
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
91 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
46 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
250g vaj1793 kcal
Díszítés
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
70g cukorgyöngy271 kcal
-
100g cukorfondant346 kcal
-
50g málnaszörp152 kcal
Összesen
8766
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
24.4g tojás31 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
8.1g tojás10 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
7.4g étcsokoládé40 kcal
-
9.3g vaj66 kcal
Díszítés
-
18.5g habtejszín54 kcal
-
3.7g étcsokoládé20 kcal
-
2.6g cukorgyöngy10 kcal
-
3.7g cukorfondant13 kcal
-
1.9g málnaszörp6 kcal
Összesen
324
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 66.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.1 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 121.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 536 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
1097
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 158.1 g
Zsír
-
Összesen 534.5 g
-
Telített zsírsav 308 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 3997 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7049.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 314 mg
-
Kálcium 1110 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 903 mg
-
Foszfor 3119 mg
-
Nátrium 1519 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 881.2 g
-
Cukor 686 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 970.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4350 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 750 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 2429 mg
-
Retinol - A vitamin: 4287 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 773 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4038 micro
Összesen
8766
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
12 db tojás
-
12 ek cukor
-
10 ek finomliszt
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 késhegynyi sütőpor
-
1 csipet só
Krém
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg étcsokoládé
-
25 dkg vaj
Díszítés
-
500 ml habtejszín
-
100 g étcsokoládé
-
50 ml málnaszörp
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.
- Simítsuk a masszát 3 részletben sütőpapírral bélelt tepsibe és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük őket.
Krém
- A krémhez a tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük.
- Egy olyan edényt, amire jól passzol a keverőtál, 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.
- Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet (fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
- Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félrerakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
- Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés
- Rétegezzük a torta piskótáit a csokikrémmel, majd felvert cukrászhabbal bevonjuk.
- Díszítésként oldalán körben olvasztott étcsokit csorgatunk, a maradékkal pedig a torta tetején szélétől széléig pentagrammot rajzolunk a maradék csokiból, ahogy a képen is látszik. Széleit megszórjuk a szórócukorral, a vékonyra nyújtott fondantból pedig kivágjuk a betűket és elhelyezzük a pentagramm közepén. Végül eperszörppel megfröcsköljük kicsit.
- Tálalás előtt minimum 3 órát hűtsük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 461
- Feltöltés dátuma: 2022. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept