Málnaszörp
Leírás
A málna magas vitamintartalmú, ízletes gyümölcs, amely Magyarországon is őshonos. Számtalan módon felhasználható a konyhában: süteményekhez, zselék készítéséhez, gyümölcslevesekhez, de készíthetünk belőle dzsemet, vagy éppen málnaszörpöt is. A szörpkészítés egyik módja a gyümölcsök hosszabb távú tartósításnak. A málnaszörp készítése során ügyeljünk arra, hogy friss, érett és egészséges gyümölcsöket válasszunk, amelyet alaposan megmosunk. A gyümölcsöt ne mossuk a kelleténél hosszabb ideig, mert veszíthet aromájából. A málnát kicsit kézzel összenyomkodjuk, majd állni hagyjuk, legalább egy napig. Utána átszűrjük és a levét összekeverjük cukorral, egyesek borkősavat vagy citromsavat is tesznek hozzá. A málnaszörp készülhet víz hozzáadásával vagy anélkül, nyersen vagy főzve, ám ha megfőzzük, akkor a gyümölcs veszít vitamin, illetve tápanyagtartalmából.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Málnaszörp
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
78 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
cukor
70 g
vitaminok