r
Nosalty Logó

Shakshuka fetával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mavrodaphne
Shakshuka fetával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8180.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    5509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    806 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3903 micro
  • β-crypt
    1020 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 2193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    435 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk. Közben a serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a hagymát rádobjuk.
  2. A paprikát csíkokra vágjuk, és hozzádobjuk a hagymához.
  3. Fűszerezzük: kevés oregánó, bazsalikom, kakukkfű, őröltkömény, só.
  4. Miután a paprika-hagyma kombó lepirult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, amelyből én mindig az egész paradicsom darabos verziót választom. Általában késsel négyfelé vágom őket.
  5. Ha már rotyog, megborsozzuk és megint sózunk.
  6. Előkészítjük a tojásokat, merőkanállal helyet csinálunk nekik, majd beleütjük őket. Ezután le kell fedni a serpenyőt és legalább 3 percig hagyni kell. Amikor látjuk, hogy a tojássárgák fehérednek, vehetjük késznek.
  7. Tehetünk a tojásokra ízlés szerint az említett fűszerekből. Én borsozni szoktam őket.
  8. Az apró kockára vágott fetát (vagy egyéb sajtot) a tetejére szórjuk.
  9. Pitával és szeletelt avókádóval tálaljuk (az avokádókat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével lefröccsentjük).
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1169
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Shakshuka fetával
Mavrodaphne 7 recept

Ez egy ultimate kombó, a nap bármely szakában fogyasztható, egészséges, gyorsan megvan, és még is elegánsan hat. Ha hirtelen vendég jön, vagy nincs időm, általában shakshukát készítek. Alapanyag majdnem mindig van erre otthon, nem feltétlen kell avokádót és fetasajtot használni hozzá. Pirított kenyérrel is tradicionális a fogyasztása Budapesten különben, tehát a pita is elhagyható. Bárkinek ajánlom!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...