Shakshuka fetával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mavrodaphne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
10 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
12 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0 kcal
-
2g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
95g avokádó112 kcal
-
80g pita220 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Összesen
547
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g konzerv paradicsom40 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
49 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0 kcal
-
6g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
380g avokádó450 kcal
-
320g pita880 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
2193
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
15.8g konzerv paradicsom3 kcal
-
13.9g tojás18 kcal
-
6.3g feta sajt17 kcal
-
3 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
24.1g avokádó29 kcal
-
20.3g pita56 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
Összesen
140
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2045.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 1377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 240 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 976 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 1716 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
547
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 110.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8180.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 1022 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1284 mg
-
Nátrium 5509 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 960.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 806 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 304 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 542 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 3903 micro
-
β-crypt 1020 micro
-
Likopin 6863 micro
-
Lut-zea 2047 micro
Összesen
2193
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 435 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
250 g konzerv paradicsom
-
4 db tojás
-
10 dkg feta sajt
-
2 teáskanál zöldfűszer
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál himalája só
-
fekete bors ízlés szerint
-
0.5 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db avokádó
-
4 db pita
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A hagymát nagyobb kockákra vágjuk. Közben a serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a hagymát rádobjuk.
- A paprikát csíkokra vágjuk, és hozzádobjuk a hagymához.
- Fűszerezzük: kevés oregánó, bazsalikom, kakukkfű, őröltkömény, só.
- Miután a paprika-hagyma kombó lepirult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, amelyből én mindig az egész paradicsom darabos verziót választom. Általában késsel négyfelé vágom őket.
- Ha már rotyog, megborsozzuk és megint sózunk.
- Előkészítjük a tojásokat, merőkanállal helyet csinálunk nekik, majd beleütjük őket. Ezután le kell fedni a serpenyőt és legalább 3 percig hagyni kell. Amikor látjuk, hogy a tojássárgák fehérednek, vehetjük késznek.
- Tehetünk a tojásokra ízlés szerint az említett fűszerekből. Én borsozni szoktam őket.
- Az apró kockára vágott fetát (vagy egyéb sajtot) a tetejére szórjuk.
- Pitával és szeletelt avókádóval tálaljuk (az avokádókat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével lefröccsentjük).
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1169
- Feltöltés dátuma: 2024. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mavrodaphne
7 recept
Ez egy ultimate kombó, a nap bármely szakában fogyasztható, egészséges, gyorsan megvan, és még is elegánsan hat. Ha hirtelen vendég jön, vagy nincs időm, általában shakshukát készítek. Alapanyag majdnem mindig van erre otthon, nem feltétlen kell avokádót és fetasajtot használni hozzá. Pirított kenyérrel is tradicionális a fogyasztása Budapesten különben, tehát a pita is elhagyható. Bárkinek ajánlom!