r
Nosalty Logó

Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

Összesen 2124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

Összesen 8491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2707 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 2124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.7 g

Zsír

  • Összesen
    493.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    266 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10828.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1167 mg
  • Foszfor
    4875 mg
  • Nátrium
    3724 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    3827.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    99 mg
  • C vitamin:
    739 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    1420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 8491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, a zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Ezután 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit kézzel, tenyérrel lazítunk.
  2. A sertésszűzpecsenyéket a kétféle páccal előkészítjük.
  3. Ehhez mézes, mustáros pácot készítünk:
  4. A mustárt, a mézet, az olívaolajat, a hétbors keveréket, a gyömbért és a szerecsendiót összekeverjük. Ezzel a szűzpecsenyéket alaposan bekenjük és lezárt fóliában 6 óra alatt hűtőben érleljük.
  5. A mustáros-zöldfűszeres páchoz az összetevőket összekeverjük, majd a megmaradt szűzpecsenyéket alaposan bekenjük és lezárt fóliában 6 óra alatt hűtőben érleljük.
  6. A pácból a húsokat egy tálcára szedjük.
  7. A húsokat baconbe göngyöljük. A baconcsíkokat fogpiszkálóval rögzítjük.
  8. Teflonsütőt egy evőkanál étolajjal kikenjük, felforrósítjuk, a húsokat rátesszük, és mindkét oldalán hirtelen elősütjük kb. 2-3 perc alatt, ízlés szerint sózzuk.
  9. Ezután az elősütött húsokat étolajjal kikent tepsibe tesszük és előmelegített forró sütőben 180C0-200C0 kb. 20 percig páclével locsolgatva sütjük.
  10. Ha kész, a sülteket ezután a sütőből kivesszük kb 15 percet pihentetjük tálalás előtt, a fogpiszkálókat eltávolítjuk.
  11. Közben lapcsánkát készítünk:
  12. A meghámozott, megmosott burgonyákat lereszeljük (a levét kicsit kinyomkodjuk), hozzáadjuk a tojást és a lisztet, lepényeket kis lapcsánkákat sütünk belőle.
  13. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, szalvétára szedjük.
  14. Tálaláskor alulra kerül a lapcsánka, majd a baconba tekert szép pirosra sült szűzérme.
  15. Capri salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 67283
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 04.

Ajánló

Marinád: általában folyékony ecetes-olajos pác, de ecet helyett lehet bort, citromlevet, vagy gyümölcslevet is alkalmazni. Zöldfűszerekkel, fűszerporokkal és egyéb fűszerekkel gazdagíthatjuk. A magyarok általában túlpácolják a húsokat. Azonban ha túl sokáig hagyjuk a húst a pácban – a  fehérjék elkezdenek bomlani, a rostok mállóssá válnak, amely a hús ízét is negatívan befolyásolják. A pácba ne tegyünk sót – 2 óránál hosszabb pácolás estén savas folyadékot sem (a húsból kiszívják a nedvességet)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán
Mártika és Feri 107 recept

Szűzpecsenye elkészítése: szeletben vagy  egyben sütve, rántva, érméknek, roston sütve, aprópecsenyének, töltve. A száraz húsokat, mint pl. a csirkemell, szűzpecsenye, csavarjuk be szalonnával. Mielőtt a pácba tesszük a húst/halat, tegyünk félre egy kicsit a pácból, ezt öntetként vagy grillezés alatt locsoláshoz felhasználhatjuk. DE: megmaradt páclevet (amiben előtte a hús pácolódott), csak locsolásra használhatjuk (de ne a sütés végén), öntetnek soha, mert a belekerült és felszaporodott baktériumok megbetegíthetnek minket!    

Hozzávalók

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...