Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
85g bacon334 kcal
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)
A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)
-
2 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
1g bors1 kcal
A lapcsánkához (tócsnihoz)
-
1250g burgonya722 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
43g napraforgó olaj376 kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
340g bacon1336 kcal
-
800g sertés szűzpecsenye872 kcal
A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)
-
30g dijoni mustár18 kcal
-
25g virágméz76 kcal
-
2g bors5 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
2g bors5 kcal
A lapcsánkához (tócsnihoz)
-
5000g burgonya2888 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
5.1g bacon20 kcal
-
13 kcal
A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)
-
0.4g dijoni mustár0 kcal
-
0.4g virágméz1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)
-
0.1g dijoni mustár0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0.1g balzsamecet0 kcal
-
0.1g barna cukor1 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g bors0 kcal
A lapcsánkához (tócsnihoz)
-
75g burgonya43 kcal
-
0.8g tojás1 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
2.5g napraforgó olaj23 kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.9 g
Zsír
-
Összesen 123.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2707 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1219 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 956.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 303.7 g
Zsír
-
Összesen 493.5 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 266 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10828.1 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 1167 mg
-
Foszfor 4875 mg
-
Nátrium 3724 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 727.6 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 3827.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 18 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 99 mg
-
C vitamin: 739 mg
-
D vitamin: 158 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 108 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 1420 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 652 micro
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
20 szelet bacon
-
80 dkg sertés szűzpecsenye
A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)
-
3 ek dijoni mustár
-
1 ek virágméz
-
1 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)
-
2 tk dijoni mustár
-
1 dl olívaolaj
-
2 ek balzsamecet
-
2 teáskanál barna cukor
-
1 ek zöldfűszer (finomra vágott rozmaring, kakukkfű, snidling, oregánó, majoranna vagy 2 tk provence-i fűszerkeverék)
A lapcsánkához (tócsnihoz)
-
50 közepes db burgonya
-
1 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A sütéshez
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- A sertésszüzet lehártyázzuk, a zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Ezután 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit kézzel, tenyérrel lazítunk.
- A sertésszűzpecsenyéket a kétféle páccal előkészítjük.
- Ehhez mézes, mustáros pácot készítünk:
- A mustárt, a mézet, az olívaolajat, a hétbors keveréket, a gyömbért és a szerecsendiót összekeverjük. Ezzel a szűzpecsenyéket alaposan bekenjük és lezárt fóliában 6 óra alatt hűtőben érleljük.
- A mustáros-zöldfűszeres páchoz az összetevőket összekeverjük, majd a megmaradt szűzpecsenyéket alaposan bekenjük és lezárt fóliában 6 óra alatt hűtőben érleljük.
- A pácból a húsokat egy tálcára szedjük.
- A húsokat baconbe göngyöljük. A baconcsíkokat fogpiszkálóval rögzítjük.
- Teflonsütőt egy evőkanál étolajjal kikenjük, felforrósítjuk, a húsokat rátesszük, és mindkét oldalán hirtelen elősütjük kb. 2-3 perc alatt, ízlés szerint sózzuk.
- Ezután az elősütött húsokat étolajjal kikent tepsibe tesszük és előmelegített forró sütőben 180C0-200C0 kb. 20 percig páclével locsolgatva sütjük.
- Ha kész, a sülteket ezután a sütőből kivesszük kb 15 percet pihentetjük tálalás előtt, a fogpiszkálókat eltávolítjuk.
- Közben lapcsánkát készítünk:
- A meghámozott, megmosott burgonyákat lereszeljük (a levét kicsit kinyomkodjuk), hozzáadjuk a tojást és a lisztet, lepényeket kis lapcsánkákat sütünk belőle.
- Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, szalvétára szedjük.
- Tálaláskor alulra kerül a lapcsánka, majd a baconba tekert szép pirosra sült szűzérme.
- Capri salátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 283
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 67283
- Feltöltés dátuma: 2010. december 04.
Ajánló
Marinád: általában folyékony ecetes-olajos pác, de ecet helyett lehet bort, citromlevet, vagy gyümölcslevet is alkalmazni. Zöldfűszerekkel, fűszerporokkal és egyéb fűszerekkel gazdagíthatjuk. A magyarok általában túlpácolják a húsokat. Azonban ha túl sokáig hagyjuk a húst a pácban – a fehérjék elkezdenek bomlani, a rostok mállóssá válnak, amely a hús ízét is negatívan befolyásolják. A pácba ne tegyünk sót – 2 óránál hosszabb pácolás estén savas folyadékot sem (a húsból kiszívják a nedvességet)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Szűzpecsenye elkészítése: szeletben vagy egyben sütve, rántva, érméknek, roston sütve, aprópecsenyének, töltve. A száraz húsokat, mint pl. a csirkemell, szűzpecsenye, csavarjuk be szalonnával. Mielőtt a pácba tesszük a húst/halat, tegyünk félre egy kicsit a pácból, ezt öntetként vagy grillezés alatt locsoláshoz felhasználhatjuk. DE: megmaradt páclevet (amiben előtte a hús pácolódott), csak locsolásra használhatjuk (de ne a sütés végén), öntetnek soha, mert a belekerült és felszaporodott baktériumok megbetegíthetnek minket!