r
Nosalty Logó

Sertésszűzérmék aszaltszilvás-mártással, fokhagymás burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Sertésszűzérmék aszaltszilvás-mártással, fokhagymás burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3179.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    406 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertésszüzet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd finoman sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat, végül félretesszük.
  2. Egy kis lábasban vajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta az apró darabokra vágott aszalt szilvát a cukorral. Felöntjük a vörösborral, majd fűszerezzük fahéjjal, és hozzáadjuk a kockákra vágott narancsot is. Alacsony lángon sűrűsödésig főzzük.
  3. A burgonyát héjában, forró sós vízben puhára főzzük, majd a fűszerpaprikával elkevert lisztbe hempergetjük.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, és ropogósra sütjük, majd megszórjuk nagy szemű sóval és reszelt fokhagymával.
  5. Végül egy serpenyőben vajat hevítünk, és néhány perc alatt megsütjük a sertésszűzkorongok mindkét oldalát.
  6. A szilvás mártással lelocsolva, a ropogós burgonyával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 14342
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán különleges ünnepi fogás, amely a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. 

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...