r
Nosalty Logó

Sertésszűz makadámdió kéreggel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sertésszűz makadámdió kéreggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 781 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 781 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5905.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2540 mg
  • Nátrium
    2237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    959 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1756 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5518 micro
Összesen 3124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diónak a felét az aprító gépben megdaráljuk. A maradékot durvára vágjuk. A kakukkfüvet apróra vágjuk. Elgyúrjuk a dióval, morzsával és 3 ek vajjal. Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A húst 12 szeletre vágjuk. Mindegyiket egy-egy baconszelettel körbetekerjük. Forró olajban oldalanként 2-2 percig sütjük.
  3. Kivesszük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A diós masszát a szeletekre kenjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 8-10 percig sütjük.
  4. A rózsáira szedett brokkolit fővő, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, majd 1 ek vajban megforgatjuk.
  5. A pecsenyezsírt felforrósítjuk. Felöntjük jussal. Hozzáadjuk a zöldborsot. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2688
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom húsétel. Én burgonyatallérral tálaltam, de lehet hercegnő burgonyával is tálalni.  A szószhoz keverhetünk egy kis tejszínt vagy crème fraîche-t.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...