Sertésszűz Kedvessy módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hús+pác
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
53 kcal
-
125g libamáj166 kcal
-
21g napraforgó olaj47 kcal
Rizs
Borsó
Kaporszósz
-
35 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1087
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hús+pác
-
800g sertés szűzpecsenye872 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
500g libamáj665 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Rizs
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Borsó
-
300g zöldborsó243 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Kaporszósz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4349
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hús+pác
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g mustár1 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
15.6g libamáj21 kcal
-
2.7g napraforgó olaj6 kcal
Rizs
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
6.3g rizs22 kcal
-
15.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Borsó
-
9.4g zöldborsó8 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
Kaporszósz
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
5.6g kapor2 kcal
-
7.8g főzőtejszín10 kcal
-
7.8g tejföl15 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
134
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 833 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2269.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1099 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 574 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11977 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 69 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1162 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 11771 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1870 micro
Összesen
1087
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 302.1 g
Zsír
-
Összesen 214.6 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 3330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9077.8 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 657 mg
-
Kálcium 1267 mg
-
Vas 186 mg
-
Magnézium 654 mg
-
Foszfor 4395 mg
-
Nátrium 1833 mg
-
Réz 40 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2295.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47908 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 275 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 300 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4647 micro
-
Kolin: 835 mg
-
Retinol - A vitamin: 47085 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1480 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7479 micro
Összesen
4349
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1499 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1473 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Hús+pác
-
80 dkg sertés szűzpecsenye
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek mustár
-
3 ek napraforgó olaj
-
50 dkg libamáj
-
1 dl napraforgó olaj
Rizs
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 bögre rizs
-
5 dl víz
-
só ízlés szerint
Borsó
-
300 g zöldborsó
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 ek cukor
Kaporszósz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csokor kapor
-
250 ml főzőtejszín
-
250 g tejföl
-
2 csapott ek finomliszt
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Hús+pác
- A sertésszüzet kétujjnyi vastagságúra szeleteljük. Elkészítjük a pácot 2 kk sót, 1 kk borsot, 3 ek mustárt és 3 ek olajat összekeverünk, és a hússzeletek mindkét oldalát bekenjük vele.
- A libamájat 1 ujjnyi vastagságúra szeleteljük, meghintjük sóval, borssal. Pácolódni hagyjuk a húst és a májat is kb. 30 percet. Addig elkészítjük a rizst és a párolt zöldborsót.
- 2 ek olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk ízlés szerint, majd felöntjük felforralt vízzel, és fedő alatt takarék lángon puhulásig főzzük.
- A borsót kevés olajon fedő alatt megpároljuk, sózzuk, cukrozzuk.
- 2 ek olajon megdinszteljük a frissen mosott, apróra vágott, csokor kaprot, felöntjük főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és hagyjuk felforrni. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, és a behabarjuk vele a kaprot.
- A hússzeleteket az olajon kisütjük, mindkét oldalát kb. 3-4 percig. A libamájszeleteket is kisütjük. Amikor ezzel elkészültünk, lehet is tálalni.
- Először szűzérmét teszünk a tányérra, rá a libamájat, mellé a rizsköretet, párolt borsót, és ráöntjük a kaporszószt. Kész! Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 14968
- Feltöltés dátuma: 2016. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Vasárnapi ebéd volt. Nagyon ízlett a családnak.